Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie wiem co sie dzieje proszę o pomoc szarpie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. szukalem juz na forum ale nie moge znalezc podobnego przypadku a mianowicie dzis rano bylem w miescie i jak wracalem auto zaczelo mi co jakis czas szarpac tak jakby paliwa nie dostawalo... podpialem pod kompa i pokazuje mi blad 16486-przeplywomierz niskie napiecie brak osprzetu nie zwiazane ze sprzetem/ blad sporadyczny... kiedys mialem dziurawe takie plastikowe kolanko co znajduje sie niedaleko przepustnicy pod kolekotorem chyba to jest odma ale to zakleilem i przez prawie rok bylo ok i nie wiem czy to moze miec wplyw na to... sprawdzalem tez napiecie na wtyczce od przeplywki i gdzies czytalem ze miedzy 1 a 2 pinem powinno byc miedzy 4.5-5.5 a u mnie jest normalne jak z aku czyli ok 12 :/ przeplywke wyszyscilem i nie mam pojecia co moze byc przyczyna :/ prosze o pomoc gdzie szukac przyczyny i co sprawdzac dodam ze mam 1.8 ADR bez gazu

Opublikowano

Sprawdź vagiem jakie masz napięcie na uruchomionym silniku.

Możliwe że błąd spowodowany słabym stykiem, warto sprawdzić wtyk.

Opublikowano
  • Autor

tylko dziwi mnie ze napiecie powinno miedzy 1 a 2 pinem powinno byc ok 5 a ja mam 12 :/

Opublikowano

Bo sygnał wychodzi chyba z pinów 2 i 4, ale najlepiej jest zalogować na jałowych i z butem w podłodze. Będzie wtedy jasność w diagnozie.

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ja mam wtyczke 3 pinowa

Opublikowano

zrob logi. jest opis na stronie jak to zbadac i wklej to chlopaki powiedza co jest nie tak.

Opublikowano

Walnięta odma raczej nie wywali ci błędu odnośnie przepływki. Miałem uwaloną odmę u siebie, u kumpeli całkiem była ułamana i nie było żadnych błędów od przepływki bo nie ma to na nią wpływu po za tym że silnik będzie dostawał więcej powietrza niż pokaże przepływka - mogą pojawić się falowania obrotów itp.

Opublikowano

Miałem wcześniej takie autko i miałem podobne problemy padła przepływka i mycie nie pomagało ale jak odpinałem wtyczkę to trochę się poprawiało - może spróbuj odpiąć wtyczkę o przepływomierza.....

Opublikowano

ma odpieta bo gadalem z nim ale nie powinien dlugo tak na tym jezdzic. teraz jest w trybie awaryjnym ale do czasu podmianki troche pojezdzi

Opublikowano
  • Autor

oki dzis bede podmienial przeplywke jezeli to bedzie to niestety trzeba szukac innej :/