otopoznan Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 witam wszsytkich , Panowie następujący problem : Rozgrzany silnik , spokojna jazda i zauwazylem ze wskazowka od obrotomierza pulsuje( tak jakby cyka sobie) pomiedzy 1600 obrotow a 1700 , dzieje sie to od dluzszego czasu , nie czuc ze auto szarpie czy cos takiego na wolnnych chodzi ok , na vagu nie zgłasza żadnych błędów. Podczas przyspiesznia przestaje pulsowac.... Prosze o pomoc , pozdrawiam
Musashi Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 powinienes podlaczyc VAG. moze byc uszkodzony czujnik obrotow G28, obrotomierz, lub procesor licznika.
otopoznan Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 witam , dziekuje za odp , zauważyłem jeszcze , że na postoju robi jednak podobnie , gdy chodzi na ciut wiekszych oberotach wskazowka obrotomoierza nie potrafi ustac w jednym miejscu , jak np: na danych obrotach przytrzymam pedał w jednym miejscu z 10 sekund to zaczyna sie "takie cykanie wskazowki obrotomierza (1 mm w gore i 1 mm w dol). dalej uwazasz ze powinienem sprawdzic ten czujnik , czy moze to byc np lejący wtrysk ?
Musashi Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Rozumiem, że obroty silnika ( na ucho) nie ulegają zmianie a samochód zgodnie z Twoim opisem nie szarpie. Wiec wnoszę że to błąd odczytu obrotów którego przyczyny opisałem powyżej. Bez podłączenia VAGa nie ma o czym rozmawiać, to tylko wróżby
ALBINEK Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Czy masz Vaga ? przy naszych autkach to wymóg. Od tego trzeba zacząć - diagnostyka .
otopoznan Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Opublikowano 13 Marca 2012 witam , podczas jazdy nie czuje zadnych szarpan ani nic takiego , podjechalem dzis na sprawdzenie vageim , żadnych błedow nie pokazywal , co radzicie sprwdzic w dlaszej kolejnosci ? dziekuje za odp ps kolega"Musashi " widzę ze z Poznania , prowadzisz moze warsztat , mozesz cos takiego sprawdzic ?
Musashi Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Żle została wykonana diagnoza. Błędów się nie spodziewałem. Mogę sprawdzić.
otopoznan Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Opublikowano 15 Marca 2012 czesc , chciałem wysłać prywatną wiadomość do ciebie , ale chyba mam jakiś problem z wysyłaniem , prosze moderatora Musashi o kontakt : [email protected] , celem umówienia się na diagnoze. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi