gieras26 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Mam pewien problem. Nie potrafię rozgryźć jak wymienić żarówkę świateł postojowych w mojej A4 B5 po lifcie. Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. 1
kamien85 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 otwierasz maske, zdejmujesz dekielek z tylu lampy, wyciagasz oprawke z żarowką, wymieniasz żarówke, wkladasz na miejsce oprawke, zakładasz dekielek, zamykasz masek i po sprawie Tylko najpierw sprawdź jakie masz dokladnie żarówki postojowe, ja z rozpedu kupiłem w5w a okazało się że mam h6w
markus85 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Postojówka siedzi na wcisk, także pociągnij mocniej i wyskoczy.
wladi Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Tak dokładnie na wcisk ale jeżeli masz h6w to trzeba ją dodatkowo przekręcić w jedną ze stron:naughty:
gieras26 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 Dzięki za pomoc. Już wymieniłem. Ale dojście do niej jest po byku. Trzeba mieć w miarę cienkie paluchy. Wyciągałem tę oprawkę na czuja. Gorsza jest już tylko wymiana żarówek od kierunkowskazów. Zresztą ktoś wcześniej wymieniał kierunek bo stara żarówka została w obudowie lampy. Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi