Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Procedura akcji serwisowej - CEWKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam sie do wymiany świec i dziś zobaczyłem że mam swoje stare oryg cewki. W ASO Audi byłem z pół roku temu na sprawdzenie czy łapie sie na akcje serwisową. Gdy wtedy przyjechałem do ASO, zabrali samochód i po 15min oddali. Gdy gdo oddawali powiedzieli że moje cewki sa oki i nie trzeba wymieniać. Jednak po czasie zauważyłem w bagażniku, koło zapasu ich nakleje z pieczątką i jakimś numerem.

Tak sie zastanawiam czy mnie i AUDI nie wyd....i . Cewki sprawdzil, a że wszytsko było ok to mi ich nie wymienili, a do AUDI poszło że zostały wymienione.

CHyba podjadę do nich i sie dowiem o czym świadczy ta naklejka, czy też ją macie bez względu na to czy sie załapaliście na AS czy nie?

--edit--

Tutaj znalazłem jakie cewki sa do wymiany a jakie nie.

http://www.scribd.com/doc/51072764/28E9

Opublikowano

u mnie wymienili jedną nr.nie pamiętam ale była jeszcze jedna z tym samym nr. i jej kur.. nie zmienili ,co katalogowo ten nr. podlegał wymianie,powiedzieli że niby jedna jest wadliwa ze wszystkich.aso szewczyk.

Opublikowano

Jak wygląda ta naklejka w bagażniku? Bo mój sanochód jak dzwoniłem kiedyś do serwisu to gość powiedział że już był na tej akcji serwisowej w niemczech kilka miesięcy wcześniej. A cewki mam 2x06C 905 115 M 1x06C 905 115 L i 1x06C 905 115 D, i ta z D powinna być właśnie wymieniona.

Ale w bagażniku obok koła zapasowego mam właśnie taką małą naklejkę z logiem serwisu, pieczątką z niemiec, datą kwiecień 2011 i napisanym jakimś dziwnym numerem (RA... coś tam). Zastanawiałem się właśnie co to jest, bo ten numer to nie numer rejestracyjny ale myślałem już nawet czy tył nie jest dospawany z innego:kox: Więc może ta naklejka to właśnie pamiątka tej akcji serwisowej?

Opublikowano
  • Autor

no dobra mam 4x 06B 905 115 R :). A ta nalepka to tak 2cm x2cm z pieczatka serwsiu (jak w książce serwisowej i długopisem cos napsiane)

Opublikowano
no dobra mam 4x 06B 905 115 R :). A ta nalepka to tak 2cm x2cm z pieczatka serwsiu (jak w książce serwisowej i długopisem cos napsiane)

Cewki miałęś wymieniane :whistling: Te wadliwe miały końcówkę 115 L :wink:

Opublikowano
  • Autor

Teraz jestem pewny:). Biore sie za świeczki.

Opublikowano

A ta akcja to trwa?

Opublikowano
  • Autor
A ta akcja to trwa?

tak, podjedz. Ale najpierw zobacz jakie masz cewki i porównaj z koncowa tabelą, jak masz te co sie kwalifikuja do wymiany szkoda nie krozystać.