Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Po jakim przebiegu należy wymienić rozrząd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płaciłem 1300 z częściami i pompa wody... Zupełnie nie wiem skąd u ciebie taka kwota

Ale w Autoryzowanym serwisie audi czy, w zwyklym serwisie. gdy pytalem zwyklego mechanika ktory zajmuje sie tym w domu powiedzial mi cene 1100zl za czresci i w tym robote

Opublikowano
  • Autor

w autoryzowanym serwisie jezeli chodzi o szwecje,a o polske to nie wiem czy to autoryzowany znalazlem go na tej stronce w polecanych warsztatach

Opublikowano

może masz jakichś kumpli albo ich znajomych mechaników co mogą ci wymienić? części też można z polski ściągnąć. ja tak robie jak nie mam wyboru i wiem czym jeżdze :th:

Opublikowano

A moze chodzi o to ze mamy inne siniki? Umnie podobno trzeba zwalic zderak, chlodnice zeby sie dostac do rozrzadu .Twierdzi ze pol dnia samego rozbierania

Co o tym myslicie ???

Ja tez myslalem na poczatku ze trzeba rozbierac wszystko wiec odrazu zaznaczylem ze by mi wymienili plyn chlodniczy, a tu pan z serwisu mowi ze gdyby to robil w nie w autoryzowanym serwisie lub u zwyklego mechanika to pewnie by rozbierali caly przod wraz z chlodnicami. A oni nic nie rozbieraja, i faktycznie bylem caly czas przy wymianie, i zrobili to tak najpierw wyciagneli halogeny w dziury po halogenach wlozyli dwie metalowe prowadnice (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) odkrecili tylko zderzak w tych miejscach w ktorych byl skrencony z blotnikiem. Puzniej kilka srub od pasa przedniegoi ku mojemu zdziwieniu caly przod wyjechal jakies 10-15cm do przodu, bez odkrecania chlodnic i zciagania wezy, trwalo to jakies 20 minut a puzniej mechanik zaczol dobierac sie do rozrzadu. Auto odstawilem o 8 na stanowisko a o 11; 30 mechanik dokrencal ostatnia srubke od zderzaka, a o 12 wyjechalem od nich.

W sumie w twoim silniku moze nie ma takiej metody i nie obejdzie sie bez rozbierania calego przodu w koncu masz V6. A zadzwon z ciekawosci do ASO i zapytaj ile biora za rozrzad w takim silniku jaki ty masz

Opublikowano
  • Autor

juz tak myslalem zeby tak zrobic zeby czesci z polski a robote tu,ale za robote sobie cenia bardzo duzo...cenia sie i wszyscy mowia ze trzeba rozbierac caly przod....

a powiedz gdzie wymieniales rozrzad ze tylko pare srubek odkrecales i caly przod wyjezdzal???

Opublikowano

http://www.krol-knapik.pl/

Autoryzowanym serwisie audi robia dobrze czesci wszystkie orginalne ale ceny duze bo wkoncu Autoryzowany serwis, mysle ze w kazdym Autoryzowanym serwisie w kraju tak robia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dobrze gada cały przod wyjezdza

Opublikowano

Płaciłem 1300 z częściami i pompa wody... Zupełnie nie wiem skąd u ciebie taka kwota

Bo on ma 2.8, a ty 1.8T (może różnica V6, a R4 to powoduje)