predki74 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Witam mam taki mały problem od pewnego czasu u kolegi auto dziwnie się zachowuje temperatura jest za wysoka 110 stopni ,pytałem go czy tak było przed założeniem gazu to nie pamięta reduktor jest wpięty w obieg nagrzewnicy , chłodnica zimna jest cała wentylator chodzi więc moim zdaniem i z opisów wynika że termostat ale kolega kupił tez pompę wody wiec silnik rozebrany pompa wymieniona , termostat wymieniony układ przepłukany płynem wszystko skręcone i jest jeszcze gorzej dalej chłodnica zimna i temperatura prawie 120 , termostat nowy był sprawdzany czy się otwiera otworzył się przy 90 stopniach w garnku nie wiem o co chodzi ? Wziąłem stary termostat nawierciłem dwie dziurki 4 milimetry i jest prawie oki chłodnica ciepła obieg jest ale temperatura 70 stopni tylko ale to nie oto chodzi .
ino_hizo2 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Może termostat się gdzieś blokuje, np. podczas przykręcania i nie chce się otworzyć? Ktoś kiedyś pisał na forum, że przetarł "gniazdo" termostatu papierem ściernym i to pomogło. Ja kiedyś miałem podobną sytuację. Niby się otwierał w garnuszku przy 90, ale po zamontowaniu już nie. Kupiłem jakiś z górnej półki i odpukać 2 lata spokój.
predki74 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Opublikowano 21 Marca 2012 Tam nie ma gdzie się zablokować ?
Rekomendowane odpowiedzi