herbi_jg Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Witam Panowie i Panie Sprawa polega na niedziałającym liczniku z fisem. po włączeniu świateł deska przygasa i nie można regulować podświetlenia a na środku na fisie brak jakiejkolwiek ikonki czy napisu. Jest to licznik VDO 8D0919033B. Z tego co mi elektryk powiedział jest walnięty procesor i na 99% wyświetlacz. Najgorsze jest to że na allegro nigdzie takowego licznika nie ma a w serwisie we Wrocku zawołali 3000.00zł za nowy licznik. Czy ktoś pomoże???? Już nie muszę mieć tego fisa, byle wiedzieć jakie kontrolki się zapalają. Błagam pomóżcie mi coś.
mlodyy Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 oddaj do naprawy na allegro ogłaszają się ludzie którzy ogarniają te sprawy
herbi_jg Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Opublikowano 24 Marca 2012 No właśnie wszyscy co dzwoniłem robią JAGERA. A jak mówię przyczyny jakie są w moim to albo słyszę żeby oddać do serwisu albo wymienić na inny z allegro.
przemciotorun Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 ciezko bedzie znalesc, a jak juz znajdziesz z ladnym fisem to musisz sie liczyc z kosztaki ok 300-500 za licznik... ale to chyba najszybsza opcja bo licznik w twoim roczniku przeklada sie p&p bedzie tylko inny przebieg...
marda16 Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 miesiąc temu wysyłałem do tej firmy http://aceef.pl/kontakt.htm z Zielonej Góry bo mi też padł wyświetlacz,szybko i dobrze zrobili...
Milczar Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Miałem ten sam problem, FIS nie świecił w ogóle. Kupiłem drugi licznik na allegro i jak na zdjęciach wyglądał ok tak po krótkim czasie od założenia jak zaczęło się robić cieplej na dworze FIS zaczął blaknąć więc lepiej chyba naprawić ten co masz ewentualnie kupić używkę sprawdzoną w wysokiej temperaturze czy nie blaknie i czy świecą wszystkie linie.
herbi_jg Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Mi to już nawet na tym fisie nie zależy bylebym wiedział jakie kontrolki się zapalają. Dlatego pytam się czy nikt nie wie jaki zamiennik można wstawić do tego licznika.
Rekomendowane odpowiedzi