Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[AHU vs AFF] Znajdź 5 szczegółów :-) Jakie są różnice w tych silnikach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako zupełny Niubi proszę o wskazanie różnic między tymi silnikami. Jak każdego niubisa targają mną wątpliwości "jaki mam silnik". Z wlepki w kole zapasowym jasno wynika, że mam AHU 66 kW, niestety na osłonie rozrządu brak naklejki. Czytam, szukam i co? Znajduję dwa linki:

1. AHU - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a943918074bb632f.html

2. AFF - http://img529.imageshack.us/my.php?image=ttyyyys3.jpg (jeszcze na dodatek czerwone "i" dla zmyły :) )

Mój jest podobny do obu.... :-) :-( :-)

Przyznaje się, że oprócz małej blaszki przy turbinie, cibanda na gumowym przewodzie, ekranie na czymś i innych osłonach silnika (też zresztą pomieszane) nie widzę różnic. Może jestem trochę nienormalny - za krótko byłem w wojsku... :-)

Bardzo proszę, o podanie konkretnych widocznych różnic. Dziękuję.

Opublikowano

te silniki są konstrukcujnie takie same różnią się osprzętem jest inna turbina i oprogramowanie silnika oraz wtryski,w czerwonym i napinacz paska alternatora kosztuje jeszcze raz tyle co w twoim :naughty:

Opublikowano

w AFF masz pompę 11, w AHU dziesiątkę[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 00:31 _________________________________________________poza tym po numerze VIN sprawdzą Ci w serwisie jaki masz silnik, o ile wcześniej nie był wymieniany

AFF to jest 75KM pomylilo Ci sie chyba z AHH ma 11mm

rozni sie wtryskami slabszymi i programem od AHU

Opublikowano

jest inna turbina

sa takie same ....... :wink4: