Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 Wymiana rozrządu 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zamierzam wymienić rozrząd w Audi A4 B5 1.8. Otóż mam problem jaki pasek wybrać, z iloma zębami, mechanicy twierdzą że trzeba koniecznie sprawdzić ilość zębów bo w tym modelu występowały dwa rodzaje. Przeszukując fora nie spotkałem się z oznaczeniem silnika ARG. Proszę o pomoc.

Parametry mojego auta:

nr VIN: WAUZZZ8DZYA059764

data produkcji: 07.10.1999

kod silnika: ARG

kod skrzyni: DWH, 5S

rok modelowy: 2000

Opublikowano

W Etce nie ma dla tego silnika różnych pasków, jest tylko jeden 058 109 119 C i ma 153 zęby

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie!

Opublikowano

wrc1994 jaki jest koszt wymiany rozrządu? Powoli muszę się szykować, ale nie wiem z jakim kosztem muszę się liczyć.

Opublikowano

Za pasek, rolkę napinacza, napinacz hydrauliczny i pompę wody zapłaciłem 530zł. Pasek contitech, reszta ruville/Ina. Za wymianę płaciłem chyba 250.

Opublikowano

Pompę wody też trzeba wymieniać przy wymianie rozrządu? Przy każdej wymianie czy tak po prostu wymagała wymiany? Pytam, bo jest to mój pierwszy wózek z grupy oooo/vw. Wcześniej kulałem się fordami i oplami.

Opublikowano

jak chcesz mieć wsio na tip top to wymień... chyba że lubisz płacić dwa razy za robotę :) do tego wszystkie paski i heja

Opublikowano

Czy w przypadku silnika ARG jest jeszcze coś do wymiany okresowej o czym należy pamiętać? W jednej istrukcji obsługi silnika ARG znalazłem informacje, że w silniku tym znajduje się pasek zębaty i łańcuch napędowy. Czy ten łańcuch też należy okresowo wymieniać czy tylko kontrolować. Pytam się, bo jak pojadę do mechanika, to muszę wiedzieć co trzeba, co można a czego nie trzeba wymieniać. Niestety po wielu wpadkach z różnymi mechanikami mie mam do nich pełnego zaufania.