Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Niech ten VAG szlak trafi tzn dlaczego znowu nie działa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis siadajac do samochodu chcialem cos sprawdzic i daje test port com ok dziala niby potem daje OBD II test i zaczyna sie zle czyli "no response from entry 1,no response from entry2,no response from entry3,no response from entry4 i na koniec "no response from controler" :confused4::no::slina::wallbash: 2 tygodnie wczesniej moje oko cieszyla ramka w stylu wszystko wykryto fejs jest gotowy i powinien dzialac(should be work)no i dziala a zamiast tego piekengo komunikatu dostaje w zamian taka ramke

d7fd837790fd60ed.jpg

korzystam z tego samego laptopa kabla i programu ktorego uzywealem 2 tyg temu i nagle nie dziala za nic :evil: kombinowalem z portami predkosciami i dalej nic.Prosze o pomoc szczegolnie "łukasza r" i innych ktorzy wiedza co z tym zrobic

Opublikowano

wiesz ja dzisiaj miałem to samo ( pomogło przestawienie wartości na inne) a dokładnnie nawet nie przestawienie bo tak naprawde to nic nie zmieniłem. koilka razy wyjołem kabek włożyłem do innego portu ( chciał się instalować dałem anuluj) włożyłem do własciwego i działa !!!!!!!!!!! Zrobiłem logi wyłaczyłem kompa właczyłem kompa i znowu ten sam problem.

Sadze ze jest to związane z portem com. Wcześniej jak był goły Wndows Xp i zainstalowałem VAGa nie było problemów.

A tym razem (komputer w tym czasie był formatowany) po instalacji musiałe zmienić z com7 na com4 ( który był już wcześniej zajęty przez inne urządzenie) i zaczeły się dziwne rzeczy !!!!!!!!!

Opublikowano

Ja "zorganizowałem" sobie starego laptopa.

Jest tam tylko goły XP i VAG. Zero internetu, innych programów itp.

Uzywany tylko do VAG-owania

Minimalna inwestycja a wszystko śmiga :)

Opublikowano

Myślę iż pomysł kolegi "jacekm" jest najlepszy.

Opublikowano
  • Autor

wiecie trudno zebym uzywal nowego laptopa z duzymi mozliwosciami tylko do vagowania :thumbdown: coz bede jeszcze kombinowal dopoki mam cierpliwosc

Opublikowano

Spróbuj wyłączyc antywirusa lub Nokia PC Suite. Bycmoze te programy korzystaja z wirtualnego portu COM na ktorym wlasnie masz VAGa

Opublikowano

wiecie trudno zebym uzywal nowego laptopa z duzymi mozliwosciami tylko do vagowania :thumbdown: coz bede jeszcze kombinowal dopoki mam cierpliwosc

Nie bardzo sie zrozumieliśmy.

Ja też nie miałem zamiaru zostawić nowego lapka tylko do vagowania i dlatego zorganizowałem sobie starego rupcia (mysle, ze za 100 pln mozna wyrwać cosik takiego)

Opublikowano

Tu nie chodzi o rupcia ani o szybkość procesora tylko o to aby na laptopie nie było urządzeń korzystaj korzystających z com4 ( pisze com4 ale to zależy może być com1, com2, com3) to zależy jaki kom sobie ustawisz w vag-com. Myślę ze należy zainstować od nowa win Xp, zainstalować interfejs ( zając port), a później instalując dreiwery od laptopa, myszki i inne bajery którym jest przydzielany com mieć cały czas wpięty interfejs, tak aby żaden inny sterownik nie wtrynił się na com 4. No cóz z USB zawsze są jakieś problemy i to nie tylko z naszymi interfejsami.

Ja sformatowałem laptopa i jest wszystko ok :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Opublikowano

Tu nie chodzi o rupcia ani o szybkość procesora tylko o to aby na laptopie nie było urządzeń korzystaj korzystających z com4 ( pisze com4 ale to zależy może być com1, com2, com3) to zależy jaki kom sobie ustawisz w vag-com. Myślę ze należy zainstować od nowa win Xp, zainstalować interfejs ( zając port), a później instalując dreiwery od laptopa, myszki i inne bajery którym jest przydzielany com mieć cały czas wpięty interfejs, tak aby żaden inny sterownik nie wtrynił się na com 4. No cóz z USB zawsze są jakieś problemy i to nie tylko z naszymi interfejsami.

Ja sformatowałem laptopa i jest wszystko ok :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Oczywiście, że nie chodzi o szybkość procka tylko o porty i prawdopodobny wpływ innych programów lub sprzętów.

Format dysku i stawianie systemu to zawsze jakis kłopot. Możliwośc utraty danych itp

Kolega napisał, że ma laptopa o dużych mozliwościach i zapewne korzysta z nich :)

Pisząc "rupcia" miałem na myśli jego cenę. Jeżeli ma być tylko do VAG to po co przepłacać ?

Opublikowano

Ja się z tobą zgadzam tylko nie widzę sensownego innego rozwiąnia poprostu te Windowy tak mają nie wszyscy piszą że najstabilniejszym rozwiązaniem jest interfej na com-a.

Co do formatowania to zależy od umiejętności. Ja formatuje średnio co 4 miesiące i nic mi nie ginie.

Problem w tym że tak na prawdę te interfejsy emulują coma a z tym zawsze są problemy.

Czyli proponowane rozwiązania:

- kupić laptopa rupcia tylko do vaga

- sformatować laptopa zainstalować od nowa (może być ważna kolejność instalowania drajwerów - to nie jest żart w szczególności jak się ma w konfiguracji jakieś inne wodotryski)

- męczyć się po staremu ( czyli włącz wyłącz, zmień prędkość, wyjmij kabelek podłącz do innego portu i znów podłącz do starego, jak nie pomogło to znowu wyłącz włącz. Czyli dużo operacji które nic nie zmieniają a jednak pomagają) - ja tak osobiście trenowałem na laptopie szwagra tydzień temu.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc koledzy-zawsze cos sie przyda poczytac i pogrzebac wedlug waszych pomyslow :) zanim zaczne formatowac to musze zrobic spis programow do laptopa ktore trzeba zainstalowac :kox:

Opublikowano

Jeszcze jedna rada to na głównych portach USB wyłączyć oszczędność energii miałem podobnie z połączeniem po zmianie na portach łączy za każdym razem i o wiele szybciej.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedna rada to na głównych portach USB wyłączyć oszczędność energii miałem podobnie z połączeniem po zmianie na portach łączy za każdym razem i o wiele szybciej.

nie zebym byl leniwy ale nie siedze teraz na laptopie - ta oszczednosc sie wylaczac w tej samej zakladce gdzie ustawia sie sztbkosc portu ?

Opublikowano

Po prostu przeinstaluj Windę i podłączaj kabelek TYLKO DO JEDNEGO PORTU USB! Ustaw interfejs na jakiś wolny port COM z zakresu COM1-COM4 i ustaw Latency portu na 10ms. Jeżeli interface jest dobry, to nie ma szans żeby VAG nie działał :rolleyes:

Opublikowano

Jestem za :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :>