tomaszzz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ma ktoś może dokładna wiedze jak wymontować silniczek klapy powietrza, co trzeba rozebrać w którym miejscu dokłednie się on znajduje, może jakies zdjecia by się znalazły. Na forum skompo jest informacji na temat tego silniczka. [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 18:33 _________________________________________________widze że chyba nikt się nie brał za tą klape, może chociaż podpowiecie jakiekiej lektóry poszukać co by bylo to rozrysowane i w przystępny sposób podane.
Doman13 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 która to klapa, napisz jaki masz błąd na klimatroniku, w tym systemie jest parę (chyba 4) klap powietrza i tyleż samo silniczków, napisz o którą Ci chodzi to na pewno ktoś Ci odpisze
tomaszzz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2008 bląd w klimatroniku wywala mi 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana, zresztą nie tylko tej klapy ale tamte znalazłem jak zrobić a do tej jakoś nigdzie nie moge znalść opisu gdzie dokładnie znajduje sie ten silniczek, udało mi się tylko ustalić że jest on gdzieś koło filtra kabinowego od strony schowka ale jak dokladnie jest on tam zamontowany to nie wiem, jak mam się doniego dostać aby jak najmniej rozbierć samochód, zależy mi na czasie bo chciałem się zabrać za to w długi wekkend majowy.
Doman13 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 wpisz w szukajkę klapa powietrza lub błąd 15.7 jest tego dużo na forum, trzeba tylko jakoś uporządkować te informacje w głowie mnie też czeka rozbiórka kokpitu, tylko ja planuję wyjąć konsolę środkową i schowek, po to by mieć łatwy dostęp do wszystkich silniczków. też planuje to robić na długim weekendzie.
tomaszzz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2008 przdlądałem i sporo jest ale pytani a konkretnych odpowiedzi brak problem jest nawet z ustaleniem za co ta klapa odpowiada bo rożnie piszą, jedyn ciekawy opis był to jak gosciu wymątował cała desko rozdzielczą bo musiał naprawić osuszacz a przy okazji zabrał sie za te nieszczęsne silniczki powiem szczerze nie mam ochoty wyciągać deski żeby go zrobić i dlatego szukam alternatywnego wyjścia.
Doman13 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jak czytam i widzę zdjęcia, jak porąbane są operacje wykręcania i wkręcania silniczków, to już wolę wykręcić całą konsole środkową (jakaś godzinka) i mieć łatwy dostęp do całego tego ustrojstwa.
tomaszzz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 godzina to troche mało coś mi się zdaje aby wyciągnąć deche, aż nie chce mi się wierzyć że nie ma kogś kto by już ten temat pzerabiał.
Doman13 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 wykręcanie schowka 2 min okręcanie plastików pod kierą 2 min. wykręcenie radia, klimatronika - 15 min, wykręcenie tunelu środkowego 5 min. Wykręcenie całej reszty czyli tego metalowego żelastwa konsoli środkowej myślę że 30 min wystarczy. Wyjmę jeszcze siedzenia do prania to trzeba doliczyć dodatkowe 10 minut. tyle to trwa jak się wie co rozkręcać.
tomaszzz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 to może dla ciebie, mi pewnie to by zajeło z pół dnia
Rekomendowane odpowiedzi