Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana zegarów z FIS'em PROBLEM ze wskaźnikiem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow :)

Potrzebuje jakiejs cennej wskazówki dotyczacej problemu o ktorym mowa w temacie. Zmienilem zegary w moim A4 99r. po lifcie na nowe (z powodu uszkodzonego wyswietlacza komputera/navi) i pomijajac fakt, ze nowe zegary nie maja regulacji jasnosci podswietlania, to jest problem z wskaznikiem poziomu paliwa. Wskaznik w nowych zegarach dziala jakby odwrotnie, tzn. przy pustym zbiorniku wskazowka powedrowala na full, kiedy zatankowalem za 50 zł, pokazywala 3/4, a kiedy zatankowalem do pelna, to wskazowka spadla mniej wiecej do 1/4, a po krotkiej jezdzie spadla na rezerwe. Oczywiscie wiaze sie to z sygnalizowaniem przez komputer malej ilosci paliwa i blednie wyswietlanej wartosci dystansu jaki przejade obecnej ilosci paliwa. Jezeli wiecie cos na ten temat, to podzielcie sie swoja wiedza badz doswiadczeniem !

Podaje numery zegarow:

oryginalne: 8d0 920 931

nowe: 4b0 920 930 k

PS. nie wiedzialem, ze przeprogramowanie immo, to taka prosta sprawa (o ile ktos wie jak to zrobic) Kolesiowi, ktory mi to robil zajelo to kilka minut... kilka minut i 150 zł :shock:

Opublikowano

z tego co wiem to cos tu jest nie tak bo są wskazniki poz. paliwa jezeli opor jest nieskonczony czyli nie ma polączenia z czujnikiem poz. paliwa wskazowka wskaznika wali do obucha na full ale sa tez analogicznie wskażniki jezeli opor nieskonczony wsazowka nie wychyli sie całkiem a nawet wali mniej niz zero do oporu w doł...

jak tu w tym modelu jest nie wiem...w a4 opor nieskonczony wskaznik pokazuje max...jezeli podczas jazdy wskaznik pokazuje nie stabilnie lata po całej skali to na 99% czujnik paliwa do wymiany....

Opublikowano

Witam, jestem tu całkiem nowy. :cool:

Mam właśnie taki problem od jakiegoś czasu, że bez względu ile mam paliwa w baku to wskazówka co jakiś czas spada na "zero" i zapala się rezerwa, dodatkowo sygnał dźwiękowy.

Jest to bardzo wkurzające. :evil:

Czy ktoś ma pomysł jak wymienić czujnik paliwa?

Opublikowano

dostep do czujnika jest b. dobry pod tylnym siedzeniem trzeba sprawdzic czy to czujnik [ polączenia przewodów...sam czujnik sie wykręca plastikowa duza nakretka zobaczyc jaki jest stan plywaka itp...

Opublikowano
Witam, jestem tu całkiem nowy. :cool:

Mam właśnie taki problem od jakiegoś czasu, że bez względu ile mam paliwa w baku to wskazówka co jakiś czas spada na "zero" i zapala się rezerwa, dodatkowo sygnał dźwiękowy.

Jest to bardzo wkurzające. :evil:

Czy ktoś ma pomysł jak wymienić czujnik paliwa?

w bagazniku odkrecasz taka okragla blache po prawej stronie na podlodze, pod nia jest cale to ustrojstwo od poziomu paliwa i wezyli wychodzace z paliwe, odkrecsz plastykowa duza nakretke i calosc wychodzi do gory

Opublikowano

Zajrzałem tam dzisiaj, na razie pobierznie

Ale mam pytnako, jak zdjąłem pokrywę to są ze 3 kabelki i 2 weżyki od paliwa

A w głębi w baku pewnie pompa i resza ustrojstw, niestety wszystko było głęboko w benzynie. Pewnie muszę wyjeździć paliwo i wyciągnąć to z głębi

Czy to jest jakoś przykręcone czy wystarczy wydobyć na zewnątrz?

Opublikowano
Zajrzałem tam dzisiaj, na razie pobierznie

Ale mam pytnako, jak zdjąłem pokrywę to są ze 3 kabelki i 2 weżyki od paliwa

A w głębi w baku pewnie pompa i resza ustrojstw, niestety wszystko było głęboko w benzynie. Pewnie muszę wyjeździć paliwo i wyciągnąć to z głębi

Czy to jest jakoś przykręcone czy wystarczy wydobyć na zewnątrz?

1 przewod pompa

2masa

3 czujnik pal.

nalezy zachowac osroznosc przed odkreceniem wył zapłon...

jak jest mniej paliwa to jest lepiej ale niekoniecznie...

ja w dislu nie mam pompy ale tu pompa i czujnik wychodzi razem [nic na siłe to musi wyjsc lekko...