Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwny dźwięk podczas skręcania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie gdy skrecam energicznie kolami w lewo prawie na max od predkosci 10 km, z prawego kola to

dobiega dziwny dzwiek tak jak by cos tarlo ten dziwiek wystepuje tylo w jednym momencie tuz przed tym jak kolem kierowniczym nie da sie bardziej skrecic, jestem po wymianie 8 wahaczy, 2 koncowek drazkow kierowniczych, 2 lacznikow stabilizator, moze ktos juz spotkal sie z tym problemem obaiam sie ze to moze byc magiel, jak trzeba to go wymienie tylko gozej jak to zrobie a dalej bedzie to samo, za pomc w zdjagnozowaniu z gory dziekuje.

Opublikowano

kazdy samochod ze wspomaganie ma tak samo! dzine pytanie!

Opublikowano
  • Autor

wiem jaki dzwiek daje wspomaganie przy opoze skretu, u mnie ten dzwiek wystepuje kiedy jeszcze moge wykonac kierownica pol obrotu a moze wiecej i pojawia sie tylko jak skrecam w lewo w prawym kole, ale dzieki za sugestje.

[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2008, 11:44 _________________________________________________ten dzwiek to znaczy jakies tarcie, szuranie nie wiem go opisac[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2008, 11:45 _________________________________________________czy na to moze miec wplyw drazek skretny ten co jest miedzy koncowka kierownicza a maglem, moze tez trzeba bylo go wymienic.

Opublikowano

te tarcie to nie jest czasami taki dzwiek jak blacha o blache?

Opublikowano
  • Autor

mozna tak powiedziec dla kazdego inne okreslenie sie nasowa

Opublikowano

moj kumpel mial podobny problem do twojego.przyczyna byla blacha podgieta i ocierala przy mocnym skrecie o kolo od strony wewnetrznej ale nie wiem na 100% czy u ciebie to bedzie ale sprawdz :)

Opublikowano
  • Autor

chodzi ci o nadkole bo nie wiem o jaka bleche moze chodzic

Opublikowano

nie nadkole.koles mowil ze mu jakas blacha tarla o kolo ale dokladnie nie umiem ci wytlumaczyc jaka.

Opublikowano
  • Autor

musze przyznac ze nie mam pojecia jak tam moze byc blacha, ale musze to dobrze zobaczyc wczesnie tez zastanawialem sie czy cos nie trze o kolo ale nie widzialem zadnych sieladow na kole, dodam tylko ze zawieszenie mam obnizone chyba o 30 mm.

Opublikowano

no ja tez nie wiem jaka blacha ale koles tak mial.wina tez moze byc zawiecha obnizona i gdzies sobie obciera o nadkole przy mocnym skrecie!poprostu musisz rozebrac i luknac gdzie jest co obtarte.

Opublikowano
  • Autor

w majowy wekkend bede troche robil przy :a4fan: to zobacze dokladnie to kolo ale mam wrazenie ze to nie jest to co piszesz choc jesli chodzi o kfestje finansowa to chialbym zebys mial racje

Opublikowano

no ja tez bym chcial zebys zrobil ta usterke za jak najmniejsze $$$ i zycze powodzenia :)

Opublikowano
  • Autor

dzieki, moze ktos jeszcze z klubowicz z podobnymi obiawami sie spotkal chetnie poznam inne opinie bo wladwalem w zawias prawie 2000 pln i dalej cos mnie wku.. denerwuje.[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2008, 13:40 _________________________________________________jeszcze jedno spostrzezenie jak jade po kostce, bruk szybciej to czuc to na kierownicy spore drgania jak by mialo sie cos odkrecic :blink: na postoju czy w czasie jazdy na ulicy nie czuje zadnego luzu

Opublikowano

z tym to mnie zastrzeliles ze wymieniles cala zawieche i jeszcze cos jest nie tak :confused4:!z tym problemem to ktos z wiekszym doswiadczeniem bedzie ci musial pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i jak panowie problem już rozwiązany z tym obcieraniem? to podzielcie się z innymi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam wkoncu tego nie zrobilem, koles ktory jest mechanikiem mowi na 90% magiel, dam go do regeneracji jak zaczniem mi ciec albo sie znacznie pogorszy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema Władcy Pierścieni :wink4:

mam podobny problem, też tylko przy skręcie w lewo po wykonaniu obrotu o ok 1/4 robi się opór i kidy chcę kręcić dalej kierą szybko to jest bardzo ciężko, a kiedy kręcę powoli to słyszę jakby delikatny syk(przynajmniej tak mi się wydaje) i właśnie ten dżwięk podobny do tarcia blachy o blachę. Byłem u kilku "majstrów" każdy mi mowił coś innego ale prawie wszyscy proponowali jeżdzić aż się popsuje i wtedy będzie wiadomo(total bzduren). Mogę jeszcze dodać że efekt ten zmniejsza się im jest cieplej i im dłużej jeżdżę. Zawiechę wymieniałem całą ok 8 tyś temu, płyn od wspomagania już 2 razy bo robił się grafitowy, wycieków nie ma a dziś zaczęła mi jakby jeszcze pompa wyć. Nie mam pojęcia co może być powodem tego, magiel? pompa? ten przewód łączący pompa-magiel z zaworem? czy oskarżyć mechanika że jak zmieniał zawieczę to coś uszkodził? Co u kolegi tomaszzz'a? Coś nowego się dzieje?

Opublikowano
  • Autor

witam a wiec u mnie nic sie w temacie nie zmienilo tak ze jezdze dalej.

Opublikowano

A jeszcze mam takie pytanie, czy kolor płynu od wspomagania zmienił u Ciebie też jakos dziwnie kolor?

Opublikowano
  • Autor

ja plynu nie zmienialem a pewnie by sie przydalo, powinien byc zielony