Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż neonów wewnątrz samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miał już ktoś z was przygodę z neonami? Mam zamiar zamontować dwa listwy wewnątrz. Jedną po stronie kierowcy i pasażera. Jak się łatwo podpiąć do zasilania? Oczywiście nie chodzi mi tu o gniazdo zapalniczki... .

Pozdrawiam

Opublikowano

to zalezy jak chcesz zeby ci sie zapalaly jesli razem z pozycja to mysle ze wlasnie pod oswietlenie zapalniczki bedzie najlatwiej tylko zalezy jaki to neon i ile pradu pobiera ja tak podczepilem sie z podswietleniem galki zmiany biegow :wink:

Opublikowano

No najlepiej pod zapalniczke, albo swiatla, tez myslalem , kiedys wrzuce napewno neonki

Opublikowano

ja robilem z ziomkiem (elektrykiem) neonki u niego w bagazniku wokol glosnikow bo mial dosc dobry sprzet i trzeba bylo oswietlic jakos ladnie i i przy pedalach i u pasazera i kupil taki maly akumulatorek jak do motorynki czy skuterka i pod ten akumulatorek tam podpinal jakos zrobil wtyczke do odcinania zasilania zeby sie nie swiecilo kiedy autko jest w garazu... z tym nie ma problemu ;)

Opublikowano

mi sie to w ogole nie podoba takie to cudowanie i wiejski thuning przypomina (bez urazy) :razz:

Opublikowano
ja robilem z ziomkiem (elektrykiem) neonki u niego w bagazniku wokol glosnikow bo mial dosc dobry sprzet i trzeba bylo oswietlic jakos ladnie i i przy pedalach i u pasazera i kupil taki maly akumulatorek jak do motorynki czy skuterka i pod ten akumulatorek tam podpinal jakos zrobil wtyczke do odcinania zasilania zeby sie nie swiecilo kiedy autko jest w garazu... z tym nie ma problemu ;)

ale po co inwestowac jeszcze jakies akumulatorki koszt pewnie z 50 zeta jak w aucie tyle pradu jest a to duzo nie ciagnie :razz:

Opublikowano

Zgadzam się że jeśli są to neony o niewielkim poborze prądu to najłatwiej pod oświetlenie zapalniczki.....jeśli jesteś ambitniejszy to kup sobie taką małą kasetę z bezpiecznikami, zainstaluj ją np w schowku do niej przeciągnij prąd z akumulatora i wtedy możesz się pod nią podpinać jak tylko dusza zaprgnie..nie zapomnij tylko o prawidłowym doborze bezpieczników w stosunku do poboru prądu bo w razie czego spalisz podłączane urządzenie.......a jeśli już tyle rzeczy napodłączasz że będziesz się bał o akumulator to metodą jest włożenie akumulatora o większej pojemności i montaż alternatora o większej mocy..do a4 jest dużo modeli alternatorów w zależności od wyposażenie....no ale chyba spawarki nie będziesz podłączał :lol:

Opublikowano

nam sie ten akumulator przydal jeszcze przy wzmacniaczu :lol:

Opublikowano
nam sie ten akumulator przydal jeszcze przy wzmacniaczu :lol:

do wzmaka to najlepszy jest kondensator

Opublikowano

to jest chlopina ktory sie zajmuje sprzetem car audio.... i wpadlem kiedys do niego na piwko i akurat montowal neony i podpinal jakies wzmacniacze z neonkami pomoglem mu... mial audi 80 b4 2.8 ktore pozniej i tak rozbil :/ sprowadza co jakis czas autko i robi car audio i sprzedaje troche drozej :)

Opublikowano

zamontowałem narazie jakoś amatorsko. Zakochałem się w nocnej jeździe :mrgreen: ale tak się zastanawiam nad wymianą na czerwony neonki, niby niebieskie fajnie wyglądają ale całe wnętrze jest na czerwono podświetlane w A4. Z drugiej strony czy po 30 minutach siedzenia w czerwieni neonów nie dostanę świra :D.

Pozdrawiam

Opublikowano

hmm np. w Scaniach montują czerowne podswietlenie kabiny do jazdy w nocy i powiem Ci ze mi sie dobrze z tym jezdzi, w MANach jest niebieskie podswietlenie wnetrza kto co woli tylko zalezy jaka jest intensywność tego swiatła :wink:

Opublikowano
Z drugiej strony czy po 30 minutach siedzenia w czerwieni neonów nie dostanę świra :D .

:lol: a przy niebieskich nie :lol:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak jest z podswietleniem oryginalnej gałki zmiany biegow ?? Da sie , jesli tak to jak , czym ?

Opublikowano

hmm nie wiem czy nie lepiej kupić odrazu podswietlona z allegro ja tak zrobilem, jeśli chcesz rezać to życze powodzenia a do podswietlenia to chyba najlepiej diody :wink:

Opublikowano

Ale lukas kupiles podswietlona oryginalna galke czy jakas inna "sportowa" ?

Opublikowano

Są takie niby orginalne Audi (napis na niej jest :mrgreen: )skora aluminium no i podswietlenie cos koło 150zeta dałem