Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oznaczenia sprężyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem spręzyny z 4 bialymi kreskami, ale musiałem wymienić te co zalozylem mialy trzy rózowe i zieloną lub niebieska nie pamietam jedna z dwoch, możecie mi powiedzieć co oznaczają te kolory i które lepsze będą do mojego autka? (audi a4 b6 1.9 sedan)

Opublikowano

4 biale to kat 7, a teraz mozliwe ze zalozyles niebieski różowy różowy różowy kat 10 i to jest 1BE lub 1BV, ewentualnie kat 9 z modelu B7 tez 1BE lub 1BV

Opublikowano
  • Autor

tak z modelu b7 zakupione sprzedajacy zapewniał ze do 1.9 b6 sa dobre

Opublikowano

no sa dobre tylko kat wagowe nie te co tzreba bo te co kupiles sa na wiekszy ciezar i dlatego Ci podnioslo auto hehehe ale musi to wygladac 4 cm :o

Opublikowano
  • Autor

no moge zrobić foto jak coś ni za ładnie to wyglada.

Opublikowano

Wstaw fotke

Opublikowano

no kolego wyglada to smiesznie :) wez kup sobi normalne z 1BA tej samej kat i light :) pozdrawiam :D

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za opine coś trzeba poszukać.

Opublikowano

W mordę, ale podniosło:kwasny: nie ciekawie to wygląda

Opublikowano
  • Autor

dzis założyłem takie jak mają być juz jesst 100% lepiej lecz mam nowy problem wycieraczki mi staneły i ani rusz wiem ze cos w silniczku nie tak ramiona chodza

.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego mam ten sam problem, jakiej kategorii wagowej zamontowałeś z tyłu i jakiej masz na przedzie?

• 2 lata później...
Opublikowano

Panowie, mam a6c5 i problem natury wizualnej - przód siedzi wyżej aniżeli tył auta i chcę kupić sprężynki, które obniżą przód (1,9 TDi), mam pytanie odnośnie tychże sprężynek:

Audi A6 C5 lift 01 - 04 sprężyna zawieszenia przód (4371556418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ktoś orientuje się, co oznaczają te kolory na springach lub wie jakie kolory są na sprężynach 1be w a6c5 1,9 TDi?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Panowie, mam a6c5 i problem natury wizualnej - przód siedzi wyżej aniżeli tył auta i chcę kupić sprężynki, które obniżą przód (1,9 TDi), mam pytanie odnośnie tychże sprężynek:

Audi A6 C5 lift 01 - 04 sprężyna zawieszenia przód (4371556418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ktoś orientuje się, co oznaczają te kolory na springach lub wie jakie kolory są na sprężynach 1be w a6c5 1,9 TDi?

Z góry dziękuję za pomoc.

tu masz jak to znaleźć do swojego auta odpowiednie

http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/all-b6-b7-obnizenie-zawieszenia-sprezynami-dobierac-zakres-mas-osi-136448/

jak podasz jakie to są kolory to mogę sprawdzić w etce jak grupa wagowa

Opublikowano

Dziękuję kolego za wskazówkę. Z tyłu są całe czarne - ktoś wymienił na jakieś zamienniki i d*pa niżej siedzi. Sprawdzę co jest z przodu i napiszę kolory - choć generalnie na wlepce jest napisane 1BA.

Opublikowano
Dziękuję kolego za wskazówkę. Z tyłu są całe czarne - ktoś wymienił na jakieś zamienniki i d*pa niżej siedzi. Sprawdzę co jest z przodu i napiszę kolory - choć generalnie na wlepce jest napisane 1BA.

1ba to typ zawieszenia

chodzi o te literki po niżej na biało bodajże zaznaczone np( OJH i OJY) to klasa wagowa

nawet nie zadałeś sobie trudu żeby to przeczytać z grubsza

tam jest właśnie wyjaśnione jak dobierać klasy wagowe

czytanie nie boli

Opublikowano

Spoko kolego sory, nie przeczytałem, ale czy jesteś w stanie spr. w etce jaka kategoria wagowa jest tych sprężyn z aukcji?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Dzięki wielkie, czyli te sprężyny są najprawdopodobniej z zawieszki 1BA? Można jakoś sprawdzić jakie kolory powinny być na springach z zawieszenia 1BE przy 1,9tdi?