Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymienić termostat i odpowietrzyć układ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam też przymierzam se do wymiany jaki termostat najlepiej kupić silnik 1.9tdi AVB
ORI :wink:
Opublikowano

No to trzeba sie za to zabrać:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzieki wszystkim za podpowiedzi.dzis w koncu wymienilem ustrojstwo.zajelo mi to 3 godziny bo zalezalo mi aby jak najmniej wylalo sie plynu.wszystko gra-wskazowka stoi jak pal azji:-)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam koledzy a podpowiecie w jakim stopniu trzeba zdemontowac i czy wogole trzeba przod w 2.5 tdi BDG bo tez musze termostat wymienic:(( czy da rade zrobic to bez sciagania zderzaka czy niestety jest to konieczne i czy trzeba ruszac rozrzad?? dzieki za ewentualna pomoc

Opublikowano
witam koledzy a podpowiecie w jakim stopniu trzeba zdemontowac i czy wogole trzeba przod w 2.5 tdi BDG bo tez musze termostat wymienic:(( czy da rade zrobic to bez sciagania zderzaka czy niestety jest to konieczne i czy trzeba ruszac rozrzad?? dzieki za ewentualna pomoc

Zajrzałem do elsy- trzeba. Zapytaj ewentualnie kogoś kto użytkuje 2.5tdi czy można to zrobić bez demontażu zderzaka, ale coś mi się wydaje, że nie ma takiej opcji.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Posiadam Audi A4 B6 BKE, problem polega na tym że po odpaleniu silnika i przejechaniu jakiejś odległości ubywa płynu w zbiorniczku nawet poniżej minimum, lecz kiedy przy uruchomionym dalej silniku poluzuje zbiornik z płynem aż się zacznie odpowietrzać to z powrotem wraca stan maksymalny(taki jaki jest zalany) i tak w kółko, byłem u mechanika żeby sprawdził czy są wycieki ale żadnego nie znalazł, płynu nie dolewałem już od listopada i po odpowietrzaniu ciągle wraca ten sam poziom, tak ma być czy można to jakoś odpowietrzyć na stałe ?

Opublikowano

Witam, podepne się pod temat i zapytam o rade jak dobrze odpowietrzyć układ? Pół roku temu wymieniłem termostat i jedyne co mnie męczy to fakt iz ciągle słyszę przelewająca się wodę w nagrzewnicy, wiem ze jest to efekt jej zapowietrzenia ale niestety nie mogę tego powietrza usunąć. Dodatkowo martwi mnie fakt iż po nagrzaniu auta węże idące do chłodnicy jest dosyć twardy i nie wiem czy tak powinno być.

Opublikowano

to kolego masz to samo co ja niedawno a mianowicie uszczelka pod glowica ;-) ukladu nie odpowietrzysz napewno bo sie bedzie caly czas zapowietrzal

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie, masz rację, też mam padniętą uszczelkę pod głowicą, w poniedziałek odprowadzam auto do mechanika.

Tylko czemu te uszczelki padają ?

Co jest tego powodem ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Różnie bywa - przegrzanie silnika, niewłaściwy montaż, ciężkie warunki atmosferyczne (duża wilgotność)

Opublikowano

Jaki jest koszt wymiany uszczelki w A4 B6 BKE może ktoś się orientuje ?