nandoz Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Śmiem twierdzić, że tym autem nie da sie normalnie jeździć. Ja zmieniam biegi w normalnym ruchu przy 2200-2300 , a tu dopiero coś zaczyna się dziać. Górą pewnie jedzie ok , tylko 90 % jazdy ,to spokojne przemieszczanie się , przynajmniej u mnie . Pozdr.
Piotrek98igo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Śmiem twierdzić, że tym autem nie da sie normalnie jeździć. Ja zmieniam biegi w normalnym ruchu przy 2200-2300 , a tu dopiero coś zaczyna się dziać. Górą pewnie jedzie ok , tylko 90 % jazdy ,to spokojne przemieszczanie się , przynajmniej u mnie . Pozdr. wez pod uwage ,ze to moc i moment pod pelnym obciazeniem ,a w ruchu miejskim jezdzac do 2200 nie wciskasz 100% tylko 50% albo mniej, wiec nie ma zadnej roznicy miedzy tym autem a innym.
dejf Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jeszcze zależy jaka jest charakterystyka reakcji na daną ilość gazu.
MAGIC87 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Seryjny AFN po modzie ma lepszy dół tylko ze takiemu AFN Nm spada na łeb przy 2900? nie tylko dołem sie jedzie
dejf Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Seryjny AFN po modzie ma lepszy dół tylko ze takiemu AFN Nm spada na łeb przy 2900? Zadajesz pytanie, czy stwierdzasz fakt? Ja stwierdziłem fakt co do dołu w samochodzie przedstawionym w tym wątku. Dziwne, żeby taka turbosprężarka nie trzymała góry w postaci 350Nm przy 4000rpm. Każdy widzi, że ewidentnie coś nie gra z (pod)ciśnieniem na dole, a szukanie przyczyny to trochę jak wróżenie z fusów. Osobiście nie mógłbym jeździć autem mającym 270Nm przy 2200rpm, ale to nie moje auto i życzę autorowi bezawaryjnej jazdy
Cordii Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Seryjny AFN po modzie ma lepszy dół tylko ze takiemu AFN Nm spada na łeb przy 2900? Zadajesz pytanie, czy stwierdzasz fakt? Ja stwierdziłem fakt co do dołu w samochodzie przedstawionym w tym wątku. Dziwne, żeby taka turbosprężarka nie trzymała góry w postaci 350Nm przy 4000rpm. Każdy widzi, że ewidentnie coś nie gra z (pod)ciśnieniem na dole, a szukanie przyczyny to trochę jak wróżenie z fusów. Osobiście nie mógłbym jeździć autem mającym 270Nm przy 2200rpm, ale to nie moje auto i życzę autorowi bezawaryjnej jazdy Wszystko w aucie jest sprawne, turbo jest leniwe z dolu i trzeba je wymienic. Jak by auto bylo hamowane na biegu to momenty by wyszlo wiecej. Juz pisalem wykresem sie nie jezdzi a w aucie nie czuc malego NM. Jak auto nie jedzie to zapraszam na jakis przejazd z rolki albo kreske. MAGIC87 Jak bedzie lepsza pogoda to nagram jakis filmik. ---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:16 ---------- Seryjny AFN po modzie ma lepszy dół tylko ze takiemu AFN Nm spada na łeb przy 2900? Zadajesz pytanie, czy stwierdzasz fakt? Ja stwierdziłem fakt co do dołu w samochodzie przedstawionym w tym wątku. Dziwne, żeby taka turbosprężarka nie trzymała góry w postaci 350Nm przy 4000rpm. Każdy widzi, że ewidentnie coś nie gra z (pod)ciśnieniem na dole, a szukanie przyczyny to trochę jak wróżenie z fusów. Osobiście nie mógłbym jeździć autem mającym 270Nm przy 2200rpm, ale to nie moje auto i życzę autorowi bezawaryjnej jazdy Wszystko w aucie jest sprawne, turbo jest leniwe z dolu i trzeba je wymienic. Jak by auto bylo hamowane na 4 biegu to momentu wyszlo by wiecej. Juz pisalem wykresem sie nie jezdzi a w aucie nie czuc malego NM. Jak auto nie jedzie to zapraszam na jakis przejazd z rolki albo kreske. MAGIC87 Jak bedzie lepsza pogoda to nagram jakis filmik.
Cordii Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moja akurat tak, jeszcze dla pewnosci sprawdzenie szczelnosci dolotu. Jak nie to bedzie trzeba kupic turbine :-)
MAGIC87 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 caha leniwa z dolu moze dla Ciebie dziwne... pewnie z Caha jest tak samo jak z BRD... zreszta sam widziałes ile budzi sie do zycia po 2500 obrotów. Moja na szczescie od 1800 idzie:jerk: BTW czekam na film powiedzmy 2 bieg od 30 albo 3 od 50:kox:
Rekomendowane odpowiedzi