Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie wewnętrznego lusterka fotochrom w A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden zestaw = 4 piny czy jak to jest ? bo widzę że wpisując np 000 979 034 E cena 43zł drugie piny 53zł trzecie 13zł jakby to pomnożyć przez 4 wychodzi fajna suma

:facepalm:

Opublikowano
Jeden zestaw = 4 piny czy jak to jest ? bo widzę że wpisując np 000 979 034 E cena 43zł drugie piny 53zł trzecie 13zł jakby to pomnożyć przez 4 wychodzi fajna suma

:facepalm:

Jeden zestaw = 2 piny, zawsze tak jest.

000 979 009 E są na Allegro po 1 zł. Kup sobie od razu większą ilość, bo to najczęściej używane piny w naszych A4.

Opublikowano

No tak rozumiem że mam kupić 4szt czyli 4 zestawy. Niezła suma wychodzi może da się jakoś je zastąpić ?

Opublikowano
No tak rozumiem że mam kupić 4szt czyli 4 zestawy. Niezła suma wychodzi może da się jakoś je zastąpić ?

Potrzebujesz 4 sztuki każdego z pinów, czyli po 2 kable (2 piny na kablu). Toż to proste jak 2 x 2 :grin: Ale sumka i tak robi się niezła jak za takie pierdoły :facepalm:

Opublikowano

No tak czyli muszę zamówić po 2 zestawy z każdego dobrze rozumiem ? :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam super wszystko opisane ale nie do końca rozumiem, fajnie tu opisał "sowiq"

Czyli z polskiego na nasze...

Pin 4 z wtyczki lusterka - ciągniesz kabel do sterowników drzwi kierowcy i pasażera. Znajdujesz tam wtyczki 20-pinowe i podłączasz ten kabel do pinu 8.

Pin 5 z wtyczki lusterka - ciągniesz kabel do sterowników drzwi kierowcy i pasażera. Znajdujesz tam wtyczki 20-pinowe i podłączasz ten kabel do pinu 17.

A dalej jak? Czy to koniec, nie trzeba do lusterka wewnętrznego się gdzieś wpiąć, dodam że mam fotochrom w środku fabryczny bez asystenta.

Opublikowano

No przecież sam napisałeś :> Ciągniesz kable od pinów 4 i 5 wtyczki lusterka wewnętrznego do obu sterownikow drzwi... Cofnij się o jedną stronę - WRC wkleił schemat połączeń.

Opublikowano

no zaczynam już rozumieć powoli dzięki

Opublikowano

000979034EA --> Zestaw 5 pinów bez kabli, trzeba samemu pozaciskać. Cena w getem 47zł, a za jeden kabel z dwoma pinami 37, to tak się bardziej opłaca, tylko trzeba samemu zarobić :wink:

Znalazłem jeszcze lepsze :naughty:000979034E e-connectors

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest możliwość dodania czujka wilgotności w lusterku?

Opublikowano

Teoretycznie tak, tylko trzeba by sprawdzić jak wygląda połączenie. Z czujnika wilgotności idą 3 kable do wewnętrznej płytki lusterka, ale tylko w tych nowszych lusterkach. W starszych też występował czujnik wilgotności, ale wtyczki na 3 piny w środku nie ma, więc jak się domyślam kable od czujnika łączą się bezpośrednio z wiązką wewnętrzną lusterka. Nie mam jak teraz tego sprawdzić, ale na 90% w kablach czujnika wilgotności jest + zasilania, masa i sygnał (fioletowy kabel)dla MK.

Moim zdaniem gra nie warta świeczki, lepiej sprzedać stare lusterko i kupić nowe z czujnikiem wilgotności. Taki zabieg wiąże się również ze zmianą okablowania lusterka. Prawdopodobnie to lusterko które masz ma wtyczkę 6 pin, a lusterko z czujnikiem wilgotności ma wtyczkę 8 pin. Będziesz musiał dokupić wtyczkę 8 pin do lusterka, i zmienić piny, ponieważ we wtyczce 8 pin są inne, do tego trzeba będzie dociągnąć jeden kabel z pinu 7 do MK, odpowiadający za sygnał z czujnika wilgotności :wink:

Podaj numer lusterka tego, które masz teraz to Ci powiem, czy będziesz musiał zmieniać piny we wiązce itd :wink:

Opublikowano

Lusterko to będę zmieniać z asystentem tylko na razie brak gatewaya Tylko myślałem dorzucić ten czujnik bo i tak będę musiał pociągnąć kabel z MK poniżej dodam zdjęcie z zapytaniem czy to ten czujnik jest bo nie wiem jakaś za duża wtyczka do niego i w dodatku wtyka 6pin zajęte wszystkie

P1000969.jpg

Opublikowano

Nie wiem co to, ale nie jest to czujnik wilgotnosci. Jak masz 6 pin i chcesz asystenta to trzeba bedzie zmienic wtyczke i piny, plus te kable do gateway.

Opublikowano
Lusterko to będę zmieniać z asystentem tylko na razie brak gatewaya Tylko myślałem dorzucić ten czujnik bo i tak będę musiał pociągnąć kabel z MK poniżej dodam zdjęcie z zapytaniem czy to ten czujnik jest bo nie wiem jakaś za duża wtyczka do niego i w dodatku wtyka 6pin zajęte wszystkie

http://s12.postimg.org/5z5j16vk9/P1000969.jpg

Jak założysz lustro z asystentem, to nie będziesz musiał, za przeproszeniem, ciągnąć kabla do komfortu, bo lustro podpinasz pod gateway.

Opublikowano

Aha tego nie studiowałem do końca ale dzięki za info poczekam trochę i założę to cudo

Opublikowano
poniżej dodam zdjęcie z zapytaniem czy to ten czujnik jest bo nie wiem jakaś za duża wtyczka do niego i w dodatku wtyka 6pin zajęte wszystkie

Jak coś to mam do sprzedania lusterko z czujnikiem wilgotności. Oddam za 50 zł. Info na priv.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Montaż lusterek zewnętrznych fotochrom ukończone pomyślnie działa:banan: podziękował za szczegółową rozpiskę założycielowi wątku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich jak w temacie chcę założyc lusterko fotochromowe a mam okazje ponieważ szyba do wymiany, cały środek wypruty (wymiana dechy i poduszek) Czy warto ten model lusterka zakładać? Kompas posiada ten model? Lusterko jasne Audi A4 A5 A6 A7 A8 Q5Q7 8r0857511b (4092079948) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Ten model nie posiada kompasu, poza tym pasuje ;-)