Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie z b7 3.0 TDI quatrro a b6 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podejdzie zawieszenie z b7 3.0 tdi quatrro do b6 1.9 tdi

Opublikowano

pasować będzie, ale... silnik 3.0 jest o wiele cięższy niz 1.9, klasy wagowe nie będą takie same.

Opublikowano

czyli jak to jest ośka i quattro mają te same sprężyny (oczywiście pytam o tył)?:eusathink:

gdzieś na forum czytałem, że czymś się różnią. Nie mam na myśli klas wagowych.

Opublikowano
czyli jak to jest ośka i quattro mają te same sprężyny (oczywiście pytam o tył)?:eusathink:

sprężyny tył w quattro są ciaśniej zwinięte (chodzi o średnicę) ze względu na półośkę, podejdą do ośki, a w drugą stronę nie bardzo bo za mało miejsca i może obcierać o półoś... przerobiłem to w swojej B6 quattro... :whistling:

Opublikowano

sprężyny tył w quattro są ciaśniej zwinięte (chodzi o średnicę) ze względu na półośkę, podejdą do ośki, a w drugą stronę nie bardzo bo za mało miejsca i może obcierać o półoś... przerobiłem to w swojej B6 quattro... :whistling:

dzięki yaboo:thumbup1:

to mam jeszcze jedno pytanie jak rozpoznać po numerach czy to są do ośki czy do quattro?

mam tabelkę zrobiona przez lukaszr tam niestety nr i kolorowe znaczniki określają klasy wagowe a nie ma rozróżnienia ośka/quattro

Opublikowano

to mam jeszcze jedno pytanie jak rozpoznać po numerach czy to są do ośki czy do quattro?

mam tabelkę zrobiona przez lukaszr tam niestety nr i kolorowe znaczniki określają klasy wagowe a nie ma rozróżnienia ośka/quattro

w ETCE sprawdzisz, bedzie tam rozdział ośka i quattro wystarczy porownać nr z tabeli z klasami wagowymi i znajdziesz sprężyny dla siebie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to jesli zaloze sprezyny z amortyzatorami od 3.0 TDI (wersja s-line chyba bo sa czerwone amortyzatory) do 1.9 TDI to przod pojdzie w gore a tyl w dol?? Sprezyny razem z amortyzatorami s-line przod+tyl kosztowaly mnie 400zl, to chyba dobra cena i po przebiegu 65000.

Opublikowano

w ETCE sprawdzisz, bedzie tam rozdział ośka i quattro wystarczy porownać nr z tabeli z klasami wagowymi i znajdziesz sprężyny dla siebie :decayed:

ok, to już wszystko jasne :hi:

mam za to jeszcze jedno pytanie chcę wsadzić do siebie na tył twardsze sprężyny ze względu na zdarzające mi się spore doładowywanie. Zatem czy wsadzenie sprężyn o dwie klasy wagowe wyższej (oczywiście też 1BE/1BV) nie spowoduje, że bedzie twardo i nie będzie tak siadał jak teraz ale dupsko w aucie zbytnio mi pójdzie w górę?

Opublikowano

kolgo najpierw wez zobacz jaka klasa wagowa 1BE odpowiada Twojemu 1BA bo ja Ci powiem tak ze u mnie 1BA 12 to 1BE 11, zobacz klasy wagowe porownaj i wywnioskuj :)

Opublikowano
kolgo najpierw wez zobacz jaka klasa wagowa 1BE odpowiada Twojemu 1BA bo ja Ci powiem tak ze u mnie 1BA 12 to 1BE 11, zobacz klasy wagowe porownaj i wywnioskuj :)

może nie precyzyjnie napisałem czyli jeszcze raz ale dokładnie: mam 1BE 10 (tył) i chcę tam wsadzić też 1BE tyle że 12 i pytanie jest takie czy oprócz tego, że mniej mi będzie siadał przy doładowaniu (do czego dążę) ale czy tył auta na pustym nie będzie stał jakoś komicznie wysoko?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak ci tam wyszlo kolego z 2 klasami wagowymi zalozyles moze i ile dalo ci roznicy

Opublikowano
i jak ci tam wyszlo kolego z 2 klasami wagowymi zalozyles moze i ile dalo ci roznicy

póki co zlałem temat :kwasny:. Jak się wiadomo dobieranie tych klas wagowych to niezła loteria. Obawiam się, że taki efekt jak ja chciałem jest nieosiągalny by auto stało jak na poprzednich sprężynach a było twardsze(mniej siadało przy obciążeniu) dzięki dobraniu wyższej klasy wagowej. Twardsze pewnie będzie ale i bardziej pójdzie w górę.:kwasny:

Przypuszczam, że pewniejsze jest kupno kompletu nowych H&R, Eibach itp