Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Opadające kratki nawiewu środkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zauważyłem taki problem iż opadają mi kratki nawiewu czołowego ( te trzy w środku deski rozdzielczej. A dokładnie na położeniu skrajnym do góry jest ok . w pozycji środkowej można powiedzie że się trzymają z trudem. W kazdej innej pozycji spadają na dół , wieją na nogi.

Z bocznymi nie mam takich problemów.

W związku z tym mam pytanie.

Czy ktoś miał podobny probel i jak go rozwiązał ( bo te kratki w oryginale trochę drogie) ?????

Jak wyjąć owe kratki ( ???

Opublikowano

Niestety nie pomoge Ci z opadajacymi kratkami, ale moge podpowiedziec jak je wyjac.

Pozdrawiam.

nawiewuh5.jpg

nawiewuh5.9f4f787346.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Jak spróbuje to dam znać co było nie tak i co było przyczyną.

Jakiś miesiąc temu odgrzybiałem klime i może coś "popsułem " lub środek firmy "Plak czy coś takiego za drogi nie był) zadziałał jak WD 40

:kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Plak jest całkiem dobry. Przyczyna leży raczej w 11 latach użytkowania. U mnie też zbytniego oporu nie stawiają, ale trzymają fason w jednym miejscu, nie opadają same (a też używałem Plaka).

Opublikowano

u mnie też środkowe luźno chodzą :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Umnie opadają same , a dokładniej jak samochód stoi to dadzą się ustawić ,ale jak ruszę i wjadę na kostkę

:kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny:[br]Dopisany: 30 Kwiecień 2008, 11:07 _________________________________________________Witam

A oto wyniki mojej naprawy i wnioski

• Jak widać na zdjęciu Niemiec już pchał łapki ( bo obkleił wszystko taśmą)

• Ta kratka która opadała miała źle założoną blaszkę (prawidłowe złożenie jest na odwrót , w tej pozycji blaszka nic nie dawała a powinna jeździć ona po ślizgu)

• Moje przypuszczenie że coś namieszał plak chyba było słuszne bo wszystko było tłuste a niczym wcześniej ani później nie pryskałem

Naprawa polegała na odtłuszczeniu ( umyciu wszystkiego w płynie przygięciu blaszek oraz założeniu tej jednej blaszki prawidłowo) Wszystko działa ok. jednak dla porównania sprawdziłem jak chodzą te kratki u znajomego w nowej A4 i powiem czas robi swoje. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

98aa7fd0f1c03c9cm.jpg a004e4d745403cb4m.jpg f1af1cab560f7005m.jpg

Dla osób próbujących wyciągną kilka rad.

• druty wykonałem z elektrod chyba 2,5 mm , ważne jest aby tak jak na rysunku w książce zagięcie miało 6mm. U mnie jeden był krótszy i wyjąłem ( wyrwałem za pierwszym razem prawą kratkę zamiast wyjąc cały adapter )

• same kratki wciąga się w sposób taki ze po drugiej stronie kratki ( przeciwnej od blaszki czyli patrzą od lewej strony jest zapadka jak się wymnie całość to można ją zobaczyć od tyłu. (te kratki mogą się mocno trzymać ) Za pierwszym razem wyszły w miarę łatwo ( jednak gdy je założyłem ponownie i podgiąłem zatrzaski to ponowne ich wyjęcie już takie proste nie było ). Gdybym nie wiedział że się je wyjmuje i gdzie jest zatrzask to chyba bym się poddał)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem dzięki za zdjecia przydadzą się;)

Opublikowano

miałem przestawiona pionowa przegrode w kratce. żeby wyciagnąć kratke uzyłem zwykłej opaski zaciskowej długości ok. 15 cm.pasowała jak ulał w szczeliny