gumis855 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 witam. Wczoraj wymnienilem turbo i bylo wszystko ok auto jezdzilo elegancko az do dzisiaj pojechalem zawiezc kolezanke do pracy postalem chwile na odpalonym silniku ruszylem i zaczelo jakos dziwnie klekotac jakis dziwny stuk jest ale auto jedzie normalnie i nic sie nie dzieje, nie mam bladego pojecia co to moze byc.
Musashi Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 z takiego opisu trudno cokolwiek wywnioskowac. mogą stukać hydropopychacze, panewki, a moze stukac uszkodzone kolo pasowe sprezarki klimatyzacji. Brakuje rowniez wlasciwego prefixu silnika.
gumis855 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Opublikowano 31 Marca 2012 kolego dodam jeszcze ze dziisaj rano zalalem do baku taki preparat do czyszczenia wtryskow i przejechalem 50 km. Silnik to AVF 1.9 TDI 131 Ps po chipie 165 PS teraz mi sie przypomnialo ze jak przykrecalem turbo i dokrecalem ta rurke od powrotu oleju to spadla mi gdzies jedna srubka i juz jej nie znalazlem a wkrecilem inna czy to ona moze gdzies tam stukac?
Rekomendowane odpowiedzi