HONZIK79 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam kolegów ! Niedawno na forum przeczytałem ze mozna wyregulować Vagiem wskaznik paliwa ! Nadmieniam ze pływak w zbiorniku jest oki tylko wskazówka przy pełnym stanie zbiornika pokazuje nieco wiecej ponad 3/4 zbiornika ! Prosze o rady i podpowiedz jak to zrobić i czy wogóle to jest wykonalne ??? Pozdrawiam HONZIK79
spanky Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam kolegów ! Niedawno na forum przeczytałem ze mozna wyregulować Vagiem wskaznik paliwa ! Nadmieniam ze pływak w zbiorniku jest oki tylko wskazówka przy pełnym stanie zbiornika pokazuje nieco wiecej ponad 3/4 zbiornika ! Prosze o rady i podpowiedz jak to zrobić i czy wogóle to jest wykonalne ??? Pozdrawiam HONZIK79 najpierw zrob test zegarów [17-Instruments] i zobacz czy przypadkiem wskazowka nie przesunela sie na osi ....
HONZIK79 Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Opublikowano 10 Lipca 2008 PRÓBOWAŁEM COŚ ROBIC I CHYBA COSIK POMINEŁEM MOZE POMOZECIE COS DOKŁADNIEJ WYTŁUMACZYC JAK TO ZROBIC ??
spanky Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 PRÓBOWAŁEM COŚ ROBIC I CHYBA COSIK POMINEŁEM MOZE POMOZECIE COS DOKŁADNIEJ WYTŁUMACZYC JAK TO ZROBIC ?? 17-Instruments -> Output Tests
skalarx Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 17-Instruments -> Adaptacja 030, powinno być 128. Wartości które powinny wejść to min 120 max 136 Sprawdź też rezystancję czujnika paliwa: Fuel tank half full: approx. 162 ohms () Fuel tank full: approx. 40 ohms Fuel tank reserve: approx. 250 ohms( )
niumara Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 podepne sie pod temat jak wykonac test wskaznikow mam problemy z podswietlanie samych wskazowek w moim b5 byly dni kiedy przynajmniej lekko swiecily a teraz calkowita ciemnosc reszta podswietlen dziala tylko wskazowki , w tym modelu byly juz diody montowane, mozliwe ze sie żarzą ale bardzo lekko.[br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 14:37_________________________________________________ok , juz z testem sobie poradzilem brak bledow ale wskazowki nadal swieca tylko minimalnie. na potencjometrze gasna proporcjonalnie do zegarow ale swieca za lekko
Novac Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Panowie a czy jest możliwośc przekodowania rezystancji w liczniku? Mam licznik od A4 w A6 i chciałbym odwróic wskazania paliwa.
Rekomendowane odpowiedzi