hubusw Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam Chodzi mi jak olej się używa do tego napędu , jak często wymnienia i wogóle co jest ważne ? Kupiłem samochód bez książki i niewem czy było cos robine a widać delikatny wyciek a tyłu
spanky Opublikowano 6 Listopada 2006 Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam Chodzi mi jak olej się używa do tego napędu , jak często wymnienia i wogóle co jest ważne ? Kupiłem samochód bez książki i niewem czy było cos robine a widać delikatny wyciek a tyłu :arrow: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=46702&highlight=przykaza%F1
Gość rob Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam Chodzi mi jak olej się używa do tego napędu , jak często wymnienia i wogóle co jest ważne ? Kupiłem samochód bez książki i niewem czy było cos robine a widać delikatny wyciek a tyłu :arrow: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=46702&highlight=przykaza%F1 dalej nie wiem czy wymieniać olej czy nie :?:
pet3r Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 nic nie zaszkodzi wymienic. na dolnej pokrywie korpusu dyfra jest magnes, do ktorego przylepiaja sie malutkie opilki ze zuzytych zebatek i innych czesci - zapobiega to dostawaniu sie ich miedzy pracujace elementy. warto wymienic olej, wyplukujac jednoczesnie te drobinki. koszt pewnie kilkunastu-kilkudziesieciu zlotych a moze zapobiec pozniejszym problemom
baskecior Opublikowano 9 Listopada 2006 Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam Chodzi mi jak olej się używa do tego napędu , jak często wymnienia i wogóle co jest ważne ? Kupiłem samochód bez książki i niewem czy było cos robine a widać delikatny wyciek a tyłu Wymień nie zwlekając ani chwili. Dotyczy to wymiany oleju w skrzyni oraz tylnim moście. Koszt takiej imprezy u mnie nie przekroczył 210 zł (olej) i 20 zł (wymiana). Do odkręcenia korka w skrzyni potrzebny jest specjalny klucz dostępny tylko w ASO. W dyfrze jest zwykła śruba sześciokątna (chyba imbus 10 lub 12).
Pikuś Opublikowano 10 Listopada 2006 Opublikowano 10 Listopada 2006 Do odkręcenia korka w skrzyni potrzebny jest specjalny klucz dostępny tylko w ASO. Pierwsze slysze. Ja zakupilem w sklepie za okolo 12 zl lub drozej, nie pamietam. imbus to chyba 17, a Torx wpustowy chyba 16 ale na 100% nie jestem pewien.
Gość rob Opublikowano 10 Listopada 2006 Opublikowano 10 Listopada 2006 w takim razie czeka mnie wymiana oleju :neutral:
baskecior Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 Do odkręcenia korka w skrzyni potrzebny jest specjalny klucz dostępny tylko w ASO. Pierwsze slysze. Ja zakupilem w sklepie za okolo 12 zl lub drozej, nie pamietam. imbus to chyba 17, a Torx wpustowy chyba 16 ale na 100% nie jestem pewien. Nie masz korka z kulką pośrodku ? W takim razie masz nieoryginalny, ale przyjemniejszy w obsłudze :mrgreen:
Pikuś Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 baskecior, nie z kulka tylko z wypustka i klucz musi miec na to dziure. To taki klucz kupujesz w pierwszym lepszym sklepie. :razz:
Rekomendowane odpowiedzi