Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

19" w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Pany, sprawa jest taka: mam marzenie zalozyc kola o rozmiarze 8/19 ET 57. Do tego adaptery o 15 lub 20mm.

Przeralbial juz ktos taki temat, lub moze poprostu wie jak to bedzie wygladac i jezdzic. Pytam bo troche boje sie tak kupowac w ciemno. Czy moze lepiej szukac 8,5.

Blagam o pomoc ;)

Opublikowano

Przerobiłbyś troche wątki w FELGI O OPONY i nie było by tematu... :wink:

A jakie opony na to planujesz ?

Bez dystansów się nie obejdzie, proponowałbym 20mm.

8J Jak najbardziej OK. Opony bym na to proponował 215/35 lub 225/35

Chcesz zobaczyć jak to będzie wyglądać, przeglądnij http://a4-klub.pl/vb/forumdisplay.php?74-Audi-A4-B5 a napewno coś znajdziesz....

Opublikowano
Witam Pany, sprawa jest taka: mam marzenie zalozyc kola o rozmiarze 8/19 ET 57. Do tego adaptery o 15 lub 20mm.

Przeralbial juz ktos taki temat, lub moze poprostu wie jak to bedzie wygladac i jezdzic. Pytam bo troche boje sie tak kupowac w ciemno. Czy moze lepiej szukac 8,5.

Blagam o pomoc ;)

ale oczywiście zawieszenie gwintowane masz do tego ?

nie obawiaj się, nie będziesz pierwszym z 19-tkami w B5:whistling:

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Bez dystansów się nie obejdzie, proponowałbym 20mm.

z przodu na tym nie pojeździ chyba że lubi przycierać

Opublikowano

Ale tylko pod warunkiem dobrej niskiej opony i odpowiedniego obniżenia :) Bezpieczny będzie dystans 10mm, tak żeby et wyszło ~40 przy 8J, poza tym pochwal się co Ci po głowie chodzi :P

Opublikowano
  • Autor

Gwint sie kupi pozniej choc myslaelm o samych sprngach na poczatek. Co do dystansow, to najmniejsze adaptery (z 5x130) jakie znalazlem to 15mm. Qrde martwi mnie ta opinia, ze moze przod przycierac :/ bo czasem lupie pojezdzic ostrzej :)

Opublikowano
Gwint sie kupi pozniej choc myslaelm o samych sprngach na poczatek.

no to ładna koza będzie:thumbdown:

Opublikowano

19" bez obnżenia, ja bym odpuścił temat, najpierw rozglądaj się za gwintem, jak nie chcesz ludzi straszyć na drogach :P

Opublikowano
  • Autor

Gwintem nie ma sie co martwic, bedzie trzeba to sie kupi ;) Najwazniejsze czy bedzie sie dalo na tym jezdzic, bo to ET mnie troszke martwi. (57, przypomina redakcja)

Opublikowano

jak to mówia... ,, od Du.y strony zaczynasz temat'' ,

kozaSTASIA.jpg

Opublikowano
Gwintem nie ma sie co martwic, bedzie trzeba to sie kupi ;) Najwazniejsze czy bedzie sie dalo na tym jezdzic, bo to ET mnie troszke martwi. (57, przypomina redakcja)

da się na tym jeździć jeśli ET z przodu będzie w granicach 45-40, a z tyłu 35-40

Opublikowano
  • Autor

Moze i od tylu, ale felgi "rary" to trzeba szybko myslec, a gwintow to pod dostatkiem. A jak 19 nie bedzie to narazie zawieszenie od eski mi wystarcza.

---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

da się na tym jeździć jeśli ET z przodu będzie w granicach 45-40, a z tyłu 35-40

Tak, ale ET na wszystkich jest 57

Opublikowano

Tak, ale ET na wszystkich jest 57

:facepalm:

no to podałem ci przecież jakie ma być ostateczne ET więc dokup takie dystanse.

napisze inaczej:

dystanse z przodu w granicach 12-17 mm, z tyłu 22-17 mm

Opublikowano

wujek 2pac 1ET to jest 1mm :wink:

Opublikowano
  • Autor

Bez nerwow panowie, nie ogarniam tego wiec slepo pytam jak dziecko :)

Dziekuje z podpowiedzi ;)

Opublikowano

Ja mogę dodać od siebie tyle że mam felgi Et56 7,5J 17 cali, z tyłu nie wejdzie ci inny dystans ( oczywiście chodzi mi o taki z kołnierzem centrującym) jak 20mm bo gdy dałem 17mm nie dochodził do końca i kołnierz centrujący został uszkodzony. Natomiast z przodu śmiało się zmieścił 17mm. Pamiętaj o dłuższych śrubach do tego

Opublikowano
  • Autor

Panowie, a o ile jeszcze polecacie obnizyc zeby jakos to wygladalo?? Tylko bez szalenstw :D bo jak juz pisalem lubie szybko pojezdzic ;)

Opublikowano
Panowie, a o ile jeszcze polecacie obnizyc zeby jakos to wygladalo?? Tylko bez szalenstw :D bo jak juz pisalem lubie szybko pojezdzic ;)

Tak żeby opona była na równo z błotnikiem :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie, a jakie dystanse przy 8.5 na przod i 9,5 na tyl??

Opublikowano
Panowie, a jakie dystanse przy 8.5 na przod i 9,5 na tyl??

Jeszcze sie nie dowiedziałes że w tym wszystkim głównym parametrem jest osadzenie felgi ET