Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czujnik w rurze dolotowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam problem polega na tym że miga mi kątrolka świec żarowych a na kompie pokazuje błąd ciśnienia w rurze dolotowej mój AFN jest podciągnięty na 130 km (czip) może to być przyczyna tego błędu aje zanim tak się stało to na ciepłym silniku chwile po zgaszeniu odpaliłem i po 1 sekundzie zgasł dopiero po kilkakrotnej próbie odpalił zdarzyło się już tak ze trzy razy i zawsze jest ten sam błąd 4 raz nie będe jechc kasować błąd ponieważ się to powtarza co może byc tego przyczyną imobilaiser już sprawdzałem i gosc mówił że wgrał na nowo prosze pomóżcie co zrobić

Opublikowano

To że masz chipa ,raczej nie ma tu nic do rzeczy ...bo przecież wcześniej jeździł dobrze,

to gaśnięcie po 1 sekundzie ma związek z immo....natomiast błąd ciś.to już trzebaby było jechać na diagnostyke....podkreśle diagnostyke ....a nie kasowanie błędu.

Opublikowano

w Twoim przypadku napewno trzeba zrobić test dynamiczny pod obciązeniem ...czyli lapek na kolana i w droge......zrobić logi i je przeanalizować ...kumaty diagnosta wychwyci co powoduje ten błąd