RALF76 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam Chciałem prosić o poradę gdyż dzisiaj zaniepokoiła mnie pewna kwestia. Mianowicie wczoraj zamknąłem samochód i poszedłem do domu. Rano przychodze a tu widzę przy drzwiach ta dioda nie miga więc sie ździwiłem i pociągnąłem za klamkę i drzwi się otworzyły. W tym momencie włączył się alarm. Przez chwile pomyślałem że pożegnałem się z RNS-e ale jest . Co o tym sądzicie czy wczoraj alarm "zgłupiał" i nie zamknął drzwi? Różne myśli mi przychodzą łącznie z tą najgorszą. Dodam tyle że po ponownym zamknięciu wszystko jest ok dioda miga i auto zamknięte. Prośba o opinie...
wrclaguna Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Dziwne są jakieś błedy w KOMFORCIE 46 ?
RALF76 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Jeszcze nie sprawdzałem bo to dzisiaj rano się wydarzyło...
studziany Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kolego, zrób tak jak napisał WRC. Najprawdopodobniej wywali Ci błędy w MK. Poza tym sprawdź kabelki w gumowych peszlach pomiędzy karoserią a drzwiami które Ci sie nie zamknęły. Mogą być kable uszkodzone i dlatego Ci drzwi niezamknęło. Generalnie lampka w drzwiach to bradzo ciekawa i przydatna rzecz. Ja jak narazie rozgryzłem 3 sytucje: po zamknięciu lampka miga - wszystko ok, lampka nie świeci - drzwi niedomknięte, świeci się stale - drzwi wogóle nie zamknięte (miałem tak jak urwał mi sie jeden z kabelków w gumowym peszelku - troje drzwi się normalnie zamknęło, a jedne pozostały zupełnie otwarte). Dlatego obserwacja lampki po zamknięciu samochodu może dać wiele przydatnych informacji.
Rekomendowane odpowiedzi