Jump to content
IGNORED

Niepokojąca sprawa - otwarte drzwi czy to próba włamania?

RALF76

Recommended Posts

Witam

Chciałem prosić o poradę gdyż dzisiaj zaniepokoiła mnie pewna kwestia. Mianowicie wczoraj zamknąłem samochód i poszedłem do domu.

Rano przychodze a tu widzę przy drzwiach ta dioda nie miga więc sie ździwiłem i pociągnąłem za klamkę i drzwi się otworzyły. W tym momencie włączył się alarm. Przez chwile pomyślałem że pożegnałem się z RNS-e ale jest ;) . Co o tym sądzicie czy wczoraj alarm "zgłupiał" i nie zamknął drzwi?

Różne myśli mi przychodzą łącznie z tą najgorszą. Dodam tyle że po ponownym zamknięciu wszystko jest ok dioda miga i auto zamknięte.

Prośba o opinie...

Jeszcze nie sprawdzałem bo to dzisiaj rano się wydarzyło...

Kolego, zrób tak jak napisał WRC. Najprawdopodobniej wywali Ci błędy w MK. Poza tym sprawdź kabelki w gumowych peszlach pomiędzy karoserią a drzwiami które Ci sie nie zamknęły. Mogą być kable uszkodzone i dlatego Ci drzwi niezamknęło. Generalnie lampka w drzwiach to bradzo ciekawa i przydatna rzecz. Ja jak narazie rozgryzłem 3 sytucje: po zamknięciu lampka miga - wszystko ok, lampka nie świeci - drzwi niedomknięte, świeci się stale - drzwi wogóle nie zamknięte (miałem tak jak urwał mi sie jeden z kabelków w gumowym peszelku - troje drzwi się normalnie zamknęło, a jedne pozostały zupełnie otwarte). Dlatego obserwacja lampki po zamknięciu samochodu może dać wiele przydatnych informacji.