Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koledzy doradzcie : S4 B5 czy B7 3.0tdi? jako drugie auto...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainwestuj w S4 B6 na full wypasie naprawde warto jedyny minus tego autka to silniczek a po za tym jest malinka:slina:

Opublikowano
zainwestuj w S4 B6 na full wypasie naprawde warto jedyny minus tego autka to silniczek a po za tym jest malinka:slina:

taa a weź to później sprzedaj, kolega z tym dziadostwem sie ozenił w wersji S6, ponad rok czasu próbuje sprzedać:thumbdown:

jak ma być cos sensownego to tylko S4 B5, albo A6 2,7bit, tylko to większa i cięższa krowa:whistling:

Opublikowano
  • Autor

B6 odpada, jedyny powód to że potrzebuje turbine :naughty: A6 czy tam S6 odpada bo wole mniejsze ... no ale S4 B5 jak najbardziej na tak :hi:

bo jak inni piszą, po jaki ch... :facepalm: mi b7 na drugie auto, no i jaka różnica jeszcze w cenie :decayed:

Opublikowano
S4 B5 to prawie klasyk (na I miejscu RS4), fajna moc, benzynka ale jakby nie było to trochę lat juz ma i środek w porównaniu do B7 archaiczny :thumbdown:

B7 3.0 TDI w środku super, nie było chyba gołej wersji, wszystkie w S-Line :eusathink: środek o wiele nowszy i samo autko też, za parę lat dalej będzie młode a B5 będzie się nadawać tylko na żyletki :kwasny:

zależy czego oczekujesz od autka, przedział cenowy też duży, B5 powiedzmy 25-30k PLN, a B7 minimum 70k PLN za ładną sztukę

po pierwsze - silnik 3.0tdi nie ma nic wspólnego z wersją s-line (znacznie więcej jest standardowych wersji niż wersji s-line) jeżeli chodzi o czy to 3.0tdi czy 2.0tdi

po drugie - B7 3.0tdi się już kupuje za 50 tyś a nie 70tyś (mimo że takie też da się trafić)

@ nr 1: racja mój błąd :facepalm:

@ nr 2: za 50 tyś. to właśnie wspominane przez Ciebie golasy bądź jakieś ulepy :whistling: dobre wersje z dobrym wyposażeniem >70 tyś. PLN :thumbup1: chyba, że znajomi dali się zrobić w balona :grin:

nie będziemy się licytować ale znowu nie przesadzaj z tymi cenami

ja swoje sprzedawałem ponad rok temu, była to chyba najbogatsza wersja jaka była na forum, sprzedałem je drożej od najdroższego wtedy B7 na allegro (z tego rocznika) i sprzedałem za 68 tyś zł - więc nie mów że dzisiaj się takie od 70 tyś zaczynają (tym bardziej że z tym wypasem to nawet dziś nie znajdziesz)

Opublikowano

Tzieland, Miron ma rację, B7 3.0 TDI kosztuje średnio 50-55k, czasem mniej jak podejrzane, czasem więcej za full opcję. Dziś jak ktoś ma 70k to szuka B8, także czas odkurzyć allegro i zorientować się w aktualnych cenach. A co do pytania autora wątku - na drugie auto jak najbardziej S4 B5 - więcej emocji niż w B7 TDI, silnik lepszy i bardziej podatny na mody niż V8 z nowszych S4. No chyba że nie musi to być Audi to wtedy rzeczywiście Impreza Sti jest godna uwagi. Z dobrym Lancerem Evo za 50k może być problem.

Opublikowano
także czas odkurzyć allegro i zorientować się w aktualnych cenach.

Dzięki za poradę miszczu :thumbup1:

Opublikowano

Jeżdżę klekotem i mam zamiar zakupić S4. Dźwięk silnika, doznania podczas jazdy (płuca przyklejają się do kręgosłupa) bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard:decayed: