Thomas28 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Zauważyłem w mojej audi a4 99r 1.9tdi wyciek płynu chłodzącego. Sciagłem kratke przy halogenach i zauwazylem ze jest mokro. Mechanik stwierdził ze to płyn chłodzacy. Podobno są jakies uszczelniacze do chłodnic ale ryzyko że zapcham cos. poradzi ktos?
Elwisss Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 najlepiej wyjąć chłodnice i sprawdzić skąd dokładnie cieknie o ile to chłodnica jest winna. Równie dobrze to może być uszczelka pompy wody albo jakiś przewód dziurawy lub nie dokręcony cybant. Najpierw się dowiedz co jest winne a później najlepiej to wymienić. Takie preparaty raczej nie są godne polecenia, ja bym osobiście nie ryzykował że zatkam albo zabrudzę układ chłodzenia bo można sobie więcej problemów narobić.
lapek85 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 nie lej tego gówna, te "uszczelniacze" to leją handlarze jak sprzedają igiełki, a po sprzedaży cyrki z temperaturą
nikorabi Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Mam ten sam problem. Po zdjęciu kratki w zderzaku przy halogenie widać wyciek płynu. Thomas28 skąd był wyciek i jak naprawić?
rafal9119 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 polecam ci kupic nowa chlodnice bo z ta stara nic juz nie zrobisz. to jest slabosc chlodnic w B5 ze w prawym rogu rozczelnia sie chlodnica
Rekomendowane odpowiedzi