Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbina szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów.

Otóż tak a4 afn turbo przeładowuje do 1,5 bar.

Po ściągnięciu siłownika podciśnieniowego wajcha przy turbinie chodzi płynnie od zderzaka do zderzaka ponoć turbina czyszczona tydzień temu.

Po zdjęciu wężyka podciśnieniowego z siłownika turbina przy pełnym obciążeniu daje 1,3 bara a nie powinna dawać wcale przecież.

Więc co jest nie tak czy jest możliwe że ktoś źle złożył turbinę, może map sensor zdechł w co wątpię.

Ma ktoś jakieś pomysły.

Dzięki i pozdro.

Opublikowano

Po pierwsze moze ktos z nudów bawił się sztangą i rozregulował

Po drugie całkiem mozliwe jest ze ktoś źle złozył turbo moze kierownice zle złozył i tez ciśnienie bedzie szaleć, w sumie wtedy sztanga bedzie chodzic

Opublikowano
  • Autor
Po pierwsze moze ktos z nudów bawił się sztangą i rozregulował

Po drugie całkiem mozliwe jest ze ktoś źle złozył turbo moze kierownice zle złozył i tez ciśnienie bedzie szaleć, w sumie wtedy sztanga bedzie chodzic

Właśnie sie zastanawiam czy jest możliwe źle złożyć kierownice. Sztaga jest wyciągnięta na max plus zdjęty wężyk czyli teoretycznie turbina jest otwarta na maxa a franca dalej przeładowuje.

Opublikowano

Da się źle złozyc turbo ale to moze się przydazyc osobie która robi to po raz pierwszy i to w strasznym pospiechu.Ja sprawdzam dokładnie turbo przed załozeniem do auta.Ostatecznym sprawdzeniem jest to ze patrze w króciec którym wlatuja spaliny do tyrba i jak sie dobrze przypatrzysz to widac tam kierownice turbo i jak ruszam sztanga to widze ze sie ruszaja w srodku wtedy mam pewność ze jest wszystko OK.

Opublikowano
  • Autor

Temat do zamknięcia pierścień był odwrócony do góry nogami i nie otwierało łopatek do końca.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szkoda że dołożyłeś sobie tyle roboty,ale ale pewnie auto teraz śimiga to chociaż tyle;p

Opublikowano

ja kiedys mialem tak samo na hamowni doszlo mu 5 koni:decayed: ale przeladowywal:kwasny:

Opublikowano

to samo u siebie zrobiłem i nie mogłem dojść o co cho :D miałem jeszcze mocniejsze przeładowanie;p