Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sterownik Airbag - Różnica w 1 literce - Będzie pasował?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Mam problem ze sterownikiem od poduszek. Miałem stłuczkę, odpaliła boczna poduszka w fotelu. Samochód jest już naprawiony, czujnik przyspieszeń bocznych (ten pod fotelem) też jest wymieniony, no i został się ostatni problem - sterownik od poduszek który znajduje się za panelem klimatyzacji. Numer mojego sterownika to 8D0959655C. Mogę kupić sprawny z bezwypadkowej A4-rki, ale problem jest taki, że różni się on jedną literką - tamten ma numer 8D0959655L. Pytanie jest następujące - czy po zamontowaniu tego z L na końcu wszystko będzie działało jak należy? Nie chcę, żeby po wjechaniu w dziurę odpaliły mi wszystkie poduszki w samochodzie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam 655L i mam jeszcze napinacze we wszystkich pasach, moze taka jest roznica?

Opublikowano
  • Autor

U mnie są 4 poduszki. 2 przednie i 2 boczne. Co do napinaczy - nie mam pojęcia, nigdy nie rozbierałem okolic pasów.

Opublikowano

wydaje mi sie ze to bedzie różnica w napinaczach z tego co czytałem ale głowy sobie uciąć nie dam

Opublikowano
  • Autor

W takim razie 2 pytania:

1. Czy mogę założyć sobie pasy z napinaczami bez jakiejś specjalnej rzeźby (będzie trzeba zmieniać coś w elektryce?)

2. Jeśli nie, to czy istnieje możliwość bezinwazyjnej ingerencji w sterownik tak, żeby myślał że napinaczy nigdy nie było?

Opublikowano

obawiam sie, że jak wrzucisz taki sterownik to bedzie ciagle widział blad napinaczy i bedzie kontrolka. szukaj takiego jak masz

Opublikowano
  • Autor

Znaleziony, kupiony i już siedzi w samochodzie. Kontrolka zgasła, błędów na komputerze nie ma, więc wszystko jest OK. Dzięki za pomoc :)