Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Do właścicieli Tego modelu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomóżcie, mam problem z kontrolką check błąd o kodzie (17536-mieszanka zbyt uboga) w A4 B6 z silnikiem 1.8 T AMB. Wymieniony przepływomierz, pompka paliwa (zbiornik wypłukany) i obydwie lambdy. Świece i cewki (beru, według katalogu) nie mają nawet 15 tyś km (mało jeżdżę). Filtr paliwa też niedawno wymieniany, katalizator raczej nie jest zapchany. Ma może ktoś jakiś pomysł co jeszcze go boli. Ogólnie fura nie sprawia problemów, tylko ten nieszczęsny check psuje mi humor. Może zna ktoś jakiegoś cudotwórcę z okolic gdańska.

Jeśli tak to rzucajcie namiary na PW.

Opublikowano

jesli masz LPG to instalacia do regulaci jesli nie masz LPG to spradz odmu i układ podcisnieniowy pod katem nieszczelnosci bo jest to powód błedu o ubogiej mieszanki

Opublikowano
  • Autor

Nie, nie mam lpg. Niby mechanior sprawdził układ podciśnienia, spróbuję jescze tę odmę i kata.

Przydałby się jeszcze namiar do jakiegoś znawcy tematu z okolic gdańska, bo to trochę chyba drogi interes do serwisu odstawić auto.

Opublikowano

A wtryskiwacze ktoś sprawdzał :whistling: Nie dolewałeś jakiegoś specyfiku do czyszczenia układu paliwowego?????

---------- Post dopisany at 08:24 ---------- Poprzedni post napisany at 08:21 ----------

albo nadal przepływka :whistling:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem ten sam błąd, w moim przypadku padniety zawór DV

Opublikowano
  • Autor
miałem ten sam błąd, w moim przypadku padniety zawór DV

DV? Mógłbyś jaśniej. Dzisiaj dorwałem w końcu zestaw do pomiaru ciśnienia paliwa, wyszło mi 2.8 bara na listwie wtryskowej, a wskazówka ciśnieniomierza drgała jak szalona w zakresie 0.2-0,4. Teraz pytanie, jakie ciśnienie paliwa powinno być na listwie? 4 bary? Jeśli cztery to mam chyba winnego?

---------- Post dopisany at 19:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:53 ----------

Opublikowano

4 bary:wink:

Opublikowano
  • Autor

Tylko jeszcze jedno pytanie. Te 4 bary to na wolnych obrotach, nie?

Opublikowano

pompa ma stałe cisnienie 4 bary

musisz na VAG-u sprawdzic jak oscylują sondy lambda, co sie dzieje z przepływką, wtryskami

duzo pali sieczki czy jest w normie ?

Opublikowano
  • Autor

Hm, teraz trochę grzebie w necie i podają że ciśnienie paliwa to tak do 3.5 bara. Sondy obydwie wymienione tak samo i przepływka. Pali trochę za mało nawet.

Opublikowano

za mało dostaje paliwa

filtr podmieniałeś ?

Opublikowano
  • Autor

Koledzy ja się tylko chce dowiedzieć dokładnie jakie powinno być ciśnienie paliwa w układzie. Filtr i pompke sobie wymienie jeślo będzie trzeba tylko potrzebna mi konkretna odpowiedź, jaka wartość powinna bć na listwie na wolnych obrotach, i jaka jest maksymalna wartość, 3bary, 4 bary a może 3.5 bara.

Opublikowano

miałes juz podane info - 0.4MPa