Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak i czym doprowadzić rant felgi do połysku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem klubowicze:naughty:

Rezałem swoje borbety, rant jest wyszlifowany papierami od 150 do 2500, chce je dopieścić i doprowadzić rant do prawdziwego lustra, próbowałem już różnymi pastami i mleczkami, ale chciałbym uzyskać wiele lepszy efekt, bo ten jest mierny, macie jakieś doświadczenie w tym temacie i sprawdzone specyfiki?:decayed:

kilka fot:

imag0210t.th.jpg

imag0209f.th.jpg

imag0208o.th.jpg

imag0146a.th.jpg

Opublikowano

autosol+ filc i jazda :wink: pieknie sie zaswieci

Opublikowano

Dokładnie filc na wiertarke + autosol i jedziesz :naughty:

Opublikowano

na wykonczenie stosowałem jeszcze taką paste w sztabce koloru niebieskiego. efekt był jeszcze lepszy niz po autosolu

Opublikowano
  • Autor

nabyłem coś takiego, nada się? jestem lajkiem w kategori polerka:decayed:

dysk do polerowania 180mm 1.jpg

autosol musze nabyć na allegro, bo u nas w sklepie liczą sobie 30 zł ;O na allegro mam za to 3 tubki..

Opublikowano
  • Autor
na wykonczenie stosowałem jeszcze taką paste w sztabce koloru niebieskiego. efekt był jeszcze lepszy niz po autosolu

własnie widziałem efekt po "niebieskiej pascie" ale nie mogłem znaleźć jak się nazywa, mam w sztabce zieloną, polerowałem kiedyś felgi od motocykla, ale to maszyną:wink:

Opublikowano

właśnie z niebieską jest problem, kolega mi gdzieś załatwił ale juz dojścia nie ma.

są na allegro inne w sztabce ale ich nie używałem także nie wiem jaki efekt po nich jest

Opublikowano
  • Autor

jak zdąże jutro zrobie jedną felge i wrzuce zdjęcia efektów, dzieki tomasz:decayed:

Opublikowano

to powodzenia:hi:

czekam na efekty:wink:

Opublikowano

Swego czasu zajmowałem się tym zawodowo. Nic nie zastąpi filcu. Ja kupowałem na metry i docinałem go do swoich potrzeb, ale tobie się to nie opłaci, więc kupuj gotowce. A paste stosowałem w sztabce (nazwy nie pamiętam) ale to są co koledzy wyżej pisali. Są dostępne na każdej giełdzie. Zielona jest na pierwsz rzut, a niebieska jest na efekt końcowy

Opublikowano

no i jak ta polerka wyszła ???

Opublikowano

znam przypadek , że felg nie dało rady wypolerowac na lustro...i były polerowane wszystkim ....

ja polerowałem szmatkami bawełnianymi nakładanymi na wiertarke i zwykła paste polerska biała i efekt był taki::

17052010r.jpg

17052010011.jpg

imgp2309.jpg

i nigdy zadnych autosoli nie kupowałem ...zwykła pasta z castoramy dała sobie rade

Opublikowano

kolego ale do lustra to tym rantom jeszcze troche brakuje :wink:

Opublikowano

wiem wiem ze nie jest to idealnie , ale juz zaczyna robic swoja robote.....i nie uzywałem zadnych firmowych wynalazków...

Opublikowano

kup sobie paste w sztabce niebieską i je jeszcze przeleć. zobaczysz efekt bedzie lepszy

Opublikowano

fele dawno sprzedane;P...

Opublikowano
:polew::polew::wink::wink:
Opublikowano

czarny_07 zastanawiam sie po co chcesz doprowadzic te felgi do lustra....zostaw tak jak jest i po sprawie...lustro lapie kazdy syf...jak popada deszcze to bedziesz miał plamki...jak kurz tez lipa...i tak bedziesz latał ze szmatka w okól samochodu caly czas...miałem polerowane fele przez rok i ciezko to utrzymac w czystości tak samo jak auto w macie...

Opublikowano

Witam

Panowie znacie jakąś strone z allegro gdzie mozna kupic ta paste w sztabce niebieska?

dzieki i pozdrawiam