Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłaczenie kierunkowskazów pod centralny. Proszę o podpowiedz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

tak jak w temacie... posiadam audi B6 bez aktywnych kierunków podczas zamykania/otwierania centralnego,zapala się tylko światło kabiny.

Powie mi ktoś co kupić i jak to zrobić aby kierunki włączały się podczas otw/zam .. ?

pozdrooo

Opublikowano
Witam

tak jak w temacie... posiadam audi B6 bez aktywnych kierunków podczas zamykania/otwierania centralnego,zapala się tylko światło kabiny.

Powie mi ktoś co kupić i jak to zrobić aby kierunki włączały się podczas otw/zam .. ?

pozdrooo

za mrugnięcia kierunkowskazów przy zamykaniu odpowiada MK będziesz musiał go odpowiednio zakodować do tego będzie potrzebny kabelek

Opublikowano
  • Autor

kabelek mam :) tylko nie wiem jak zakodować ? pomożesz mi ?

Opublikowano
kabelek mam :) tylko nie wiem jak zakodować ? pomożesz mi ?

46-Central Conv. -> Coding-07 -> Software Coding

Do liczby którą tam masz należy dodać 512 i sumę zapisać.

Od tej pory zdalne zamkniecie centralnego zamka będzie potwierdzane 1 mignięciem kierunkowskazów.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie jak ogarne sprawe to dam znac czy wszystko okej:)

mam rozumiec ze po zamknieciu tylko bedzie 1 migniecie? czy po otwarciu tez?

Opublikowano

Przy zamykaniu mignie raz (jeśli wszystko będzie OK).

Przy otwieraniu mignie 2 razy.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

jak ogarne to napisze czy ok :) dzieki pozdroo

Siema przed chwila bylem w aucie.. dodałem liczby (512,2048,32) i wpisalem sume 65943 i nic sie nie zmienilo:/ cos zle zrobilem?

---------- Post dopisany 18-04-2012 at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2012 at 22:21 ----------

Siema przed chwila bylem w aucie.. dodałem liczby (512,2048,32) i wpisalem sume 65943 i nic sie nie zmienilo:/ cos zle zrobilem?

Opublikowano
jak ogarne to napisze czy ok :) dzieki pozdroo

---------- Post dopisany 18-04-2012 at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2012 at 22:21 ----------

nie wiem jak wyliczyłeś taką sumę i czy MK przyjął takie kodowanie spróbuj wpisać 7024

Opublikowano
...Siema przed chwila bylem w aucie.. dodałem liczby (512,2048,32) i wpisalem sume 65943 i nic sie nie zmienilo:/ cos zle zrobilem?

Jakim cudem wyszła ci taka wielka liczba? Coś pokręciłeś.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

siema sorki wlasnie doszedlem ze do dolnej liczby musze dodac:) dodalem do dolnej i wyszlo mi 9312 i nic pokazalo takie cos

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0bd533421e0d031.html

tu kolejne które robiłem za 1 razem

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0d74db6f26529f6.html

Opublikowano
siema sorki wlasnie doszedlem ze do dolnej liczby musze dodac:) dodalem do dolnej i wyszlo mi 9312 i nic pokazalo takie cos

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0bd533421e0d031.html

wygląda że nie przyjęło też jeszcze jakaś wysoka liczka tak jak ci pisałem spróbuj 7024 lub 6768

Opublikowano
  • Autor

okej ide zobaczyć:)

---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:57 ----------

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ----------

wpisalem 7024 a pozniej 6768 i dziala tylko po 10km/h zamykanie dzwi nic wiecej

Opublikowano
okej ide zobaczyć:)

---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:57 ----------

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ----------

wpisalem 7024 a pozniej 6768 i dziala tylko po 10km/h zamykanie dzwi nic wiecej

to coś jest nie tak spróbuj posprawdzać niestety nie mam więcej pomysłów

Opublikowano
  • Autor

kurcze... moze ktos inny mial taki problem ? moj MK 8E0 959 433 AQ

Opublikowano

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

2624 wpisz ta nowa wartość .

---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:37 ----------

Chyba nikt nie ma problemu z dodawaniem :wink:

Opublikowano
  • Autor
+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

2624 wpisz ta nowa wartość .

---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:37 ----------

Chyba nikt nie ma problemu z dodawaniem :wink:

czyli nie mialem robic 6720 (stara wartosc) + nowe wartosci?

tylko reasumujac nowe funkcje i wsio?

Opublikowano

Jak dodasz .....jeszcze

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu).

.....wyjdzie ci 6720 .

Opublikowano
  • Autor

chyba nie mam ori alarmu :/

---------- Post dopisany at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ----------

dzieki za podpowiedz odnosie tych wartosci :) pozdrooo

Opublikowano
+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu...

Jesteś tego pewny, Grzegorz?

Wydawało mi się, że tę funkcję realizuje +4 (Selective Central Locking (SCL)).

--

Pozdrawiam.

Sławek