Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie łożysko do audi a4 b6 ? Czy wystepuje z piastą ? co sadzicie o firmie SFEC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

coś mi buczy/szumi z przodu podczas jazdy wraz ze wzrostem predkosci wiec stawiam na lozysko- robi sie ciut glosniej jak skrece w lewo wiec pewnie prawe :) mam pytanie czy znacie firmie SFEC ? - mechanik ma to lozysko w duzo tanszej cenie niz ruville, skf i tak sie zastanawiam.

druga sprawa... czy lozysko z przody trzeba zmienic z piasta czy mozna samo lozysko ? pamietam ze jak wymienialem tyl to musialem z piasta i rosly koszty.

Opublikowano

Można same łożysko ale musisz to zrobić prasą .

Opublikowano

przód występuje bez piasty musisz wybić ją ze starego łożyska i na prasie wcisnąć w nowe polecam skf po dobrych rabatach kupowałem za 180zł ,kupisz jakieś dziadostwo i 2 razy będziesz wymieniał niepotrzebne koszty

Opublikowano

Hej, proponuję kupić SKF'y, mnie kosztowały 175zł sztuka (za przód) (z piastą) VKBA3536 po wymianie na nie zapanowała piękna cisza, i zapomniałem co to szum :) no i nic nie trzeba prasować, wystarczy stare wybić (przeważnie są zapieczone ale od czego jest młotek ;) ) i nowe wkręcić :)

http://images41.fotosik.pl/1456/c5bddb378aab9361.jpg

Opublikowano
Hej, proponuję kupić SKF'y, mnie kosztowały 175zł sztuka (za przód) (z piastą) VKBA3536 po wymianie na nie zapanowała piękna cisza, i zapomniałem co to szum :) no i nic nie trzeba prasować, wystarczy stare wybić (przeważnie są zapieczone ale od czego jest młotek ;) ) i nowe wkręcić :)

http://images41.fotosik.pl/1456/c5bddb378aab9361.jpg

tylko pokaż mi piastę na tych fotach w przednich łożyskach ,tył ma piastę a przód tylko mocowanie do zwrotnicy piastę musisz przełożyć ze starego łożyska

Opublikowano

Sorki pomyłka..., chodziło mi o mocowanie do zwrotnicy :)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

nastradamus gdzie kupiles w takiej cenie skfy ? wszedzie szukam i nie wiedze w takiej cenie :/

Opublikowano
nastradamus gdzie kupiles w takiej cenie skfy ? wszedzie szukam i nie wiedze w takiej cenie :/

w takiej cenie kupisz jak masz znajomego mechanika lub sprzedawcę w sklepie jak chciałem kupić to krzyknęli 320zł za skf, 290 za fag po znajomościach skf 180zł-190zł

Opublikowano

w takiej cenie kupisz jak masz znajomego mechanika lub sprzedawcę w sklepie jak chciałem kupić to krzyknęli 320zł za skf, 290 za fag po znajomościach skf 180zł-190zł

Dokładnie. Załatwiałem przez Kumpla, który ma Znajomego w motoryzacyjnym, generalnie tak czy siak jak dla mnie cena szok... :/