dokladnieto Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam posiadam audi a4 b5 1996r 1.8 kombi. 4x tarcze hamulcowe. Problem wyglada tak. mialem do wymiany ktorys czojnik abs. na glownym wyswietlaczu wyswietlalo sie na czerwonoa " ( ! ) " i od 2 dni zaczela sie wyswietlac pomoranczowa kontrolka "abs" ale tylko wtedy kiedy zaczynam jechac odrazu po odpaleniu do przodu.. a gdy odpalam silnik przy wrzuconym biegu wstecznym i zaczynam cofac to sie nie zapala tylko po jakims czasie i wtedy pewal hamulca tak jakby pulsuje przy hamowanie, czy do wymiany jest caly abs.? czy tylko czujniki ?? jak wyglada moj problem i czy to cos powaznego jest ?
tomaszstn Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Najpierw podłącz Vaga i sprawdź jakie błędy.
DarekII Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Miałem to samo prawdopodobnie czujnik abs ale podłącz waga który to wymiana szybka i łatwa u mnie był prawy przód.
dokladnieto Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 dobra dzieki jutro zobacze
A4-Tomek Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 weź szczelinomierz i sprawdź jakie masz odległości między czujnikiem a tarczką abs (powinno być 0,6mm albo 0,8mm) mi kiedyś wywaliło błąd po przy wymianie tarcz niechcący przesunąłem czujnik abs w głąb osłony czego nie zauważyłem a błąd wywaliło
Rekomendowane odpowiedzi