Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka wybrać trasę Jarosław > Zakopane w dlugi weekend ( 28.04)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

28 kwietnia w sobotę rano zamierzam się wybrać z Jarosławia woj podkarpackie do Zakopanego. Jaką mi polecacie trasę:

1. Jarosław>Przeworsk>Łańcut>Rzeszów>Strzyżów>Jasło>Gorlice>Nowy Sącz>Biały Dunajec>Poronin>Zakopane

- czyli 279km Najpierw E40 do Rzeszowa później droga 988 do Jasła, później droga 28 aż do Nowego Sącza > droga 969 > droga 47 w Szaflarach i do końca

2. Jarosław>Przeworsk>Łańcut>Rzeszów> Ropczyce>Dębica>Tarnów>Brzesko>Bochnia>Książnice>Gdów>Myślenice>Stróża>Pcim>Krzeczów>Poronin>Zakopane

- czyli 292km Najpierw E40 aż do Bochni > droga 967> a od Myślenic cały czas Zakopaną

Jestem bardziej skłonny co do trasy numer 1, ponieważ obawiam się korków na Zakopiance lub innych bajerów. Czy może jakąś inna trasę byście zaproponowali?

Opublikowano

1.Nie ma korków ale droga jest fatalna, pełno kolein po drodze :kwasny: jezdziłem kilkanaście razy tą trasą m.in. 3xrazy na ZLOT w Bukowinie :wink:

2. Droga spoko w tym roku jechaliśmy własnie tedy :thumbup1: równa , tylko mankament z tą ZAKOPIANKĄ w weekend będzie duzy ruch .