Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żarówka Stopu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) W Mojej B6 padła lewa tylna żarówka stopu (prawa działa) po zakupie nowej nadal nie świeci Jaka może być przyczyna ?

Opublikowano

Brak prądu, a co się z tym wiąże prawdopodobnie bezpiecznik skończył żywot.

Opublikowano
  • Autor

A nie jest tak że ten bezpiecznik odpowiada za trzy światła stopu ? lampa lewa/prawa i światło w podszybiu Nie działa mi tylko w lewej lampie.

Opublikowano

Z tego co wiem to tam są dwa bezpieczniki odpowiedzialne za hamulce ale jeśli są dobre to trzeba szukać po stykach/kablach

Opublikowano
  • Autor

A nie jest to bezpiecznik 10A pod numerem "14" ?

Opublikowano

Na forum jest rozpiska bezpieczników tam zobacz, które to konkretnie

Opublikowano

jeśli nie świeci tylko jedna to nie jest to sprawa bezpiecznika. Fis informuje Cię o spalonej żarówce? Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą. Jeśli nie masz informacji na fis to mce nie uczestniczy w obsłudze tych świateł i wtedy pozostaje Ci jedynie sprawdzenie przejścia pomiędzy pinem chyba 4 włącznika stopu a lampą. W tym wypadku w wiązce pod deską masz na wysokości bezpieczników punkt łączący wszystkie trzy lampy, w tym miejscu może być problem, ale do niego ciężko się dostać. Jedyna kostka w w drodze do lampy to ta przy samej lampie, najpierw sprawdź ją. Rozumiem że żarówkę dobrą wymieniłeś? Dwuwłóknowa jest od stopu. Pytanie może wydawać się kretyńskie, ale jak się wyjmie żarówki z lampy to można się pomylić i wymienić inną, np od przeciwmgielnych.

Opublikowano
  • Autor

Fis jest czysty...Nie pamiętam jaka żarówka (dwuwłóknowa czy jedno) siedziała w lewej lampie bo ją wywaliłem W prawej mam dwuwłóknową bo są takie dwie blaszki stykowe a w lewej mam jedną blaszkę więc może idzie jednowłóknowa ? Jest taka opcja ? Tak czy siak patrzyłem na jedno i dwuwłóknowej i nie świeci

Opublikowano

Witam mam ten sam problem nagle przestała świecić prawa lampa stop ,na fis-ie jest informacja o tym tyle że po wymianie żarówki niema żadnego efektu. co może jeszcze być??

mam pytanie kopiuje wypowiedz powyżej "Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą."

co to jest to mce?? pozdrawiam

Opublikowano

sprawdz czy dochodzi napiecie,a sytuacja powinna sie wyjasnic

Opublikowano

Witam mam ten sam problem nagle przestała świecić prawa lampa stop ,na fis-ie jest informacja o tym tyle że po wymianie żarówki niema żadnego efektu. co może jeszcze być??

mam pytanie kopiuje wypowiedz powyżej "Jeśli tak to każda żarówka ma swój obwód i do sprawdzenia masz zarówno mce jak i przejście pomiędzy mce a lampą."

co to jest to mce?? pozdrawiam

Opublikowano

mce, moduł centralnej elekryki, znajduje się pod kierownicą po lewej stronie,

Gniazdo B (23-pin) [wyjścia]

Pin 10 – Zasilanie prawego światła stopu [czerwono/czarny]

Pin 12 – Zasilanie lewego światła stopu [czerwono/biały]

Pin 14 – Zasilanie trzeciego światło stopu [czarno/czerwony]

wątek o mce

www.a4-klub.pl/showthread.php?t=138327

eSSence, w Twoim wypadku mce nie ma znaczenia, natomiast nie ma takiej możliwości by w stopie była jedna blaszka tylko, muszą być dwie i idzie tam dwuwłóknowa żarówka. Sprawdź to.

Opublikowano
  • Autor

Zajmę się tym dokładnie po majówce bo teraz nie mam na to czasu...;) Z tego co pamiętam to była jedna blaszka Wrzucę foto jak znajdę trochę czasu

Opublikowano
  • Autor

2b47ba88b2c0e868m.jpg

Jakie tu jest rozmieszczenie świateł ?

1 - wsteczny

2- kierunek

3 - ?

4 - ?

5 - ?

Opublikowano

3 - przeciwmgielne

4 - pozycyjne (żarówka jednowłóknowa)

5 - stop + pozycyjne (żarówka dwówłóknowa)