Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mega wysokie spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ja bym zaczął od sprawdzenia czujników temperatury-to, że na blacie pokazuje 90*-wcale nie znaczy, ze tyle podaje czujnik do ECU-wróżenie z fusów...podepnij vaga, zrób logi, sprawdź czujniki-potem narzekaj- Touran żony-2,0, w mieście zimą palił więcej przy Jej spokojnej jeździe, niż moje 1,8T z normalną jazdą-walnięty był termostat i czujnik zaniżał, a na blacie wciąż było 90*...

Mozliwe ze którys z czujników juz nie domaga.

Ale z tym sprawdzaniem to przesada jakies po 8 l czy do pełna a pózniej do połowy.

Ja sie pytam gdzie ta połowa

Ciezko wyczuć

Jedynym najlepszym sposobem jest sprawdzenie ile pali to takie jak zapali sie rezerwa i jak tylko sie zapali od razu na stacje. Upychasz ile wlezie. Pamietasz ile zatankowales np 60l. Wsiadasz i kasujesz licznik. I spokojnie smigasz np 100% miasto. I jak tylko znów sie zapali rezera to od razu liczysz te 60 l przez np 760 km.

Czyli od rezerwy do rezerwy. Wtedy masz bardzo mały % błędu i na 100% wiesz ile Ci mniej wiecej auto pali. Ja teraz AJM zawsze mniej więcej 55l zrobiłem w 100% miasto 150 tys ludzi 770 km i wyszło mi oczywiście z butem w podłodze bo inaczej nie mozna jezdzić i wyszło 0,071 czyli 7,1l na 100 w mieście. W kwietniu. Jeszcze przed upałami. A wiec wszystko w jak najlepszej formie. A mam uwalony termostat i G62 którego doipiero wymianiłem w poniedziałek. A wiec jestem mega zadowolony. I tak robie co tankowanie. W zime wychodziło ok 7.8. Teraz widać ze juz spada. Sprawdz tak jak napisałem i będziesz widział ile pali na 99%

Pozdro

ZC

P.S. Ma B6 rezerwe swietlną na blacie? Bo u mnie swieci piszczy i na kompie pisze. Nie trudno nie zauważyć.

Opublikowano

jak ladujesz gazem do konca ponizej 2,5 tys to co sie dziwisz

tak jak koledzy Ci pisza:

jak lyka 10 przy srogim bucie na miescie to jest calkowita norma a nie zdziwilbym sie ze extremalni rajderzy dojda na wiecej - to nie sa juz te same silniczki na pompie ktore palily 6 litrow i mozna bylo robic co sie chalo z gazem

jedz na mala trase i obadaj

u mnie tez spalanie waha sie od 6-10 litrow chyba ze jezdze jak stary opa to idzie na 5

---------- Post dopisany at 16:30 ---------- Poprzedni post napisany at 16:30 ----------

jak ladujesz gazem do konca ponizej 2,5 tys to co sie dziwisz

tak jak koledzy Ci pisza:

jak lyka 10 przy srogim bucie na miescie to jest calkowita norma a nie zdziwilbym sie ze extremalni rajderzy dojda na wiecej - to nie sa juz te same silniczki na pompie ktore palily 6 litrow i mozna bylo robic co sie chalo z gazem

jedz na mala trase i obadaj

u mnie tez spalanie waha sie od 6-10 litrow chyba ze jezdze jak stary opa to idzie na 5

Opublikowano
  • Autor

z tym że tak jak pisałem powyżej 2,5tys to niewychodze sprawdze to i napisze bo moim skromnym zdaniem jest coś nie tak, wlewając 8,5l na stacji przy fisie 0 zrobiłem 65km i pokazuje 0 tak jak pisałem nieprzekraczając 2,5 tys, nawet chyba turbina nie osiągała pełnej mocy.

Opublikowano

Sikasz po 5 Litrów i chcesz spalanie obliczać ??

Zalej pełny i przejdz więcej kilometów, wtedy margines błędu jest mniejszy.

---------- Post dopisany at 19:29 ---------- Poprzedni post napisany at 19:29 ----------

Sikasz po 5 Litrów i chcesz spalanie obliczać ??

Zalej pełny i przejdz więcej kilometów, wtedy margines błędu jest mniejszy.

Opublikowano

ja wlasnie wrocilem z weekendu majowego, zrobiłem jakieś 700 KM po trasie, i spalanie wyszło z baku - 6l na 100km, w jedną stronę jechałem 100-110 km/h, w drugą trochę szybciej srednio 130-140 km/h. silnik AVF + quattro dłubnięty na 170 KM, opony 225/45/17.

w miescie tylko - WaWA, spalanie na tygodniu 10l, w weekend 8.5l

srednią na FIS'ie z ostatnich 5 tyś km mam 8.2l, sr predkość 36 km/h,

jak dla mnie jest ok :)

pzdr.