patryk10015 Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Tak jak w temacie co może być przyczyną dźwięku tak jakby plastik się ruszał z pod kierownicy podczas skręcania w obie strony? dodam że mam zedera założonego może to jest jakoś przyczyną? dźwięk się utrzymuje podczas skręcania kierownicą na postoju i podczas jazdy
Feyro Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak jak w temacie co może być przyczyną dźwięku tak jakby plastik się ruszał z pod kierownicy podczas skręcania w obie strony? dodam że mam zedera założonego może to jest jakoś przyczyną? dźwięk się utrzymuje podczas skręcania kierownicą na postoju i podczas jazdy Czy udało Ci się zlokalizować / rozwiązać ten problem u siebie ? Mam podobny dźwięk jakby z okolic manetek.
patryk10015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak obcierała taśma kiery o obudowe i trzeba bylo taśme przesunąc
Feyro Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak obcierała taśma kiery o obudowe i trzeba bylo taśme przesunąc Czy dźwięk przypominał jak ten z linku poniżej ? link zapożyczony. Dzięki za odpowiedź
patryk10015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak dźwięk podobny tyle że u mnie jeszcze głośniej to występowało
Feyro Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak dźwięk podobny tyle że u mnie jeszcze głośniej to występowało Czy jesteś w stanie przybliżyć jak się do tego zabrać ? Czy trzeba zdejmować kierownicę, czy wystarczy odkręcić plastiki kolumny?
patryk10015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ja ściągałem całą kiere
Feyro Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ja ściągałem całą kiere czyli muszę zarezerwować trochę więcej czasu i zająć się tym na spokojnie. Dzięki za pomoc.
patryk10015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ściągnięcie samej kiery to 5min roboty Skąd jesteś? To może ogarnąłbym ci temat jak byś dojechał?
Feyro Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 ja jestem z łódzkiego i z tego co widzę jakieś 200 km między nami. Muszę się wstrzymać do soboty- wtedy mam najwięcej czasu na majsterkowanie. Oczywiście bardzo dziękuję za propozycję i pomocną dłoń.
patryk10015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie ma sprawy jakby były jakieś wątpliwości jeszcze to służę pomocą
demen87 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja mam identyczny problem jak na filmiku kolegi Feyro... Panowie czy mozna sobie z tym poradzic bez sciagania kiery? Nigdy nie sciagalem kierownicy, i nie ukrywam ze sie cykam...
Feyro Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ja mam identyczny problem jak na filmiku kolegi Feyro... Panowie czy mozna sobie z tym poradzic bez sciagania kiery? Nigdy nie sciagalem kierownicy, i nie ukrywam ze sie cykam... Hej, dzisiaj skorzystałem z chwili wolnego czasu i zdjąłem kierownicę, posprawdzałem poukładałem i złożyłem z powrotem - jak skrzypiało tak skrzypi... Przyjrzałem się dokładniej i dźwięk zlokalizowałem w okolicach maglownicy - przy ścianie grodziowej gdzie kolumna kierownicza łączy się z przekładnią. Nie udało mi się zlikwidować problemu - natomiast po weekendzie będę miał więcej czasu i na pewno się tym zajmę.
demen87 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Sugerujesz padający magiel? Wydaje mi się że to łożysko...bądź ta guma
Feyro Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Sugerujesz padający magiel? Wydaje mi się że to łożysko...bądź ta guma niekoniecznie magiel - raczej coś przy maglu. Zauważyłem, że dźwięk na pewno docodzi z tej okolicy, oraz że jak szybciej kręcę kierownicą to mniej słychać. Nie poddam się
Rekomendowane odpowiedzi