s4mtm Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 ostatnio zauważyłem , że od węża który idzie z IC do turba na zewnątrz zbiera mi się olej , auto jeździ normalnie ale czy ten wyciek może świadczyć o tym ,żę układ jest nieszczelny???
Lo-buz Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Zdejmij weza z IC i zobacz czy bedzie jakis olej ? Jesli sladowe ilosci to nie ma powodu do zmartwien, jesli bedzie troche oleju to turbo prawdopodobnie puszcza olej do strony ssacej..
s4mtm Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 ok sprawdzę to, a powiedz czemu on się znalazł od strony zewnętrznej wężą ?? a ile mniej więcejtego oleju powinnpo być w wężu po ściągnięciu? i czy auto może być słabsze?
Lo-buz Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Ciezko mi powiedziec czemu jest po stronie zew. bo tego nie widze, i nie wiem nawet dokladnie z jakiej strony itd. Moze kapie z gory gdzies olejem ? Im mniej oleju w dolocie tym lepiej wiec jesli sa tylko "zapocenia" to tragedii nie ma. Jesli turbo puszcza olej w dolot to oczywiscie ze auto moze byc slabsze. Jak masz troche czas to sciagaj dolot do turbiny i sprawdz co tam sie dzieje i czy nie ma za duzych luzow.
grzes1150 Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Zdejmiesz wąż to może nawet nakapać z 20ml oleju ale to nie powód paniki. Jak oleju nie ubywa i zjada ok. 1L na 10tyś km to zero stresu. Zdejmij wąż, powycieraj a na koniec dobrze dowal opaskę
KYLOMC Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 kolego jak oleju jest mało to prawdopodobnie z odmy leci normalna rzecz..
pioteros Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 jesli masz mokry waz na samym wylocie ic na dole to sprawdz zbiorniczek od plynu do wspomagania, u mnei sie on troche poci na kroccu i moze troche kapac na dol
mar_kuch Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 witam Mam ten sam problem w avf czy to turbo się kończy bo cały blok silnika jest mokry
Dev Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 najpierw znajdz gdzie cieknie i dlaczego
Rekomendowane odpowiedzi