slay Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Mam problem ze wskaźnikiem temeratury silnika, po rozgrzaniu silnika wskazówka nie utrzymuje się na 90 stopniach,czasami jest dobrze ale czasami pokazuje lekko ponad 90 stopni (o grubość wskazówki więcej) Czy u Was też tak czasami pokazuje czy trzyma sie równo na 90? Mój silnik 2.4 v6.Proszę o podpowiedzi jaka może byc przyczyna.
Fr0styyy. Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 U mnie trzyma stałe 90*C, ale na VAGu temperatura potrafi dojść do 100*C.
Dev Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Mam problem ze wskaźnikiem temeratury silnika, po rozgrzaniu silnika wskazówka nie utrzymuje się na 90 stopniach,czasami jest dobrze ale czasami pokazuje lekko ponad 90 stopni (o grubość wskazówki więcej) Czy u Was też tak czasami pokazuje czy trzyma sie równo na 90? Mój silnik 2.4 v6.Proszę o podpowiedzi jaka może byc przyczyna. czujnik wody i termostat do sprawdzenia ewentualnie do wymiany
greg24 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 ja po wymianie mam tez równo nic nie przekracza miałem zasyfiony cały bo wcześniej ktoś jechał na wodzie a nie płynie co spowodowało ze kamień itp powodował złe odczyty. Wymieniłem na nowe i wszystko gra.
slay Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Opublikowano 5 Maja 2012 No mam nadzieję że czujnik, bo do termostatu dokopać się to masakra(termostat wymieniany niedawno przy wymianie rozrządu na nowy) Możecie mi podpowiedzieć gdzie znajduje się czujnik wody w moim silniku? Dzięki za odpowiedzi.
greg24 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 latwo znalesc poszukaj taka kostka wchodzaca do weza mniej wiecej na srodku silnika lekko z tylu
slay Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 Witam.Szukałem szukałem i znalazłem, wypiętą kostkę z czujnika w wężu przy chłodnicy na samym dole (prawdopodobnie kolega zapomniał o niej przy zmianie rozrządu) Wydaje mi się że to nie jest jedyny czujnik temperatury wody,bo wskaźnik pokazywał temperaturę tylko nie dokładnie.Teraz trzyma na 90 stopniach tak jak powinno byc. A więc kończę wątek.
Rekomendowane odpowiedzi