Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opcja TV-in i kamera cofania w RNS-E w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK, dzięki, nawet to nic trudnego, chyba się uda :D

tylko tam trzeba kliknąc i wybrać 12V, bo inaczej nie puszcza dalej.

Tak jak w allegro ;)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z koncówki 193 C obsłuży ? Wesołych Swiat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś montowal kamerę w wersji bezprzewodowej, czy zasilanie trzeba prowadzić z modułu czy można podać jej zasilanie gdzieś z klapy, wg instrukcji trzeba podpiąć się pod światło wsteczne, ale jak sytuacja wygląda po wbiciu wstecznego, czy rns-e przyłączy się na kamerę.

3d3b03be572cbf4464fd0f7dce2d2da9.jpg

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak by kto chciał to mam moduł na zbyciu full opcja

Opublikowano
Dnia 2.03.2017 o 07:22, karol1981 napisał:

Ktoś montowal kamerę w wersji bezprzewodowej, czy zasilanie trzeba prowadzić z modułu czy można podać jej zasilanie gdzieś z klapy, wg instrukcji trzeba podpiąć się pod światło wsteczne, ale jak sytuacja wygląda po wbiciu wstecznego, czy rns-e przyłączy się na kamerę.

Karolu, odnośnie przełączania po wbiciu wstecznego (zakładam, że masz adapter od kolegi woszu) wepnij się w MCE gniazdo B pin 5 lub pin 8 [niebiesko/czerwony]

Co by nie ciąć kabli polecam http://allegro.pl/zlaczka-zaciskowa-3x-0-75-1-5-scotchlok-560-i6438667001.html

Opublikowano
Karolu, odnośnie przełączania po wbiciu wstecznego (zakładam, że masz adapter od kolegi woszu) wepnij się w MCE gniazdo B pin 5 lub pin 8 [niebiesko/czerwony]
Co by nie ciąć kabli polecam http://allegro.pl/zlaczka-zaciskowa-3x-0-75-1-5-scotchlok-560-i6438667001.html

Rozumiem że stąd wezmę sygnał świateł wstecznych i podam do nawigacji/modułu.

Opublikowano

Tak, stąd weźmiesz sygnał po wbiciu wstecznego. Musisz się podpiąć do adaptera (jest to chyba biały kabelek).

Opublikowano

Pany to oprocz blendy z kamerka jest jeszcze potrzebny modul, czy cos jeszcze ? :eusathink:

Opublikowano

Moduł od Woszu, albo wersja pod kamerkę albo full.

Opublikowano
Moduł od Woszu, albo wersja pod kamerkę albo full.

Mam na sprzedaż taki moduł full opcja jak co to pw [emoji6]
Opublikowano
22 godziny temu, KoJ@K napisał:

Pany to oprocz blendy z kamerka jest jeszcze potrzebny modul, czy cos jeszcze ? :eusathink:

Nie musisz kupować blendy z kamerką. 
Wystarczy zamówić samą klamkę z kamerką, która P&P podchodzi w miejsce ori. 
Tutaj link do sprawdzonej kamerki. Opisywana na forum z teo co się orientuje już kilku klubowiczów zamawaiało. Sam ją mam i polecam. https://pl.aliexpress.com/item/SONY-CCD-HD-rear-camera-handle-position-night-vision-for-A6L-Q7-A4-A3/715632755.html?spm=2114.13010608.0.0.ODSCmL
Do tego dochodzi wspomniany moduł od wosza, trochę chęci i gotowe. 

Opublikowano

Tak jest juz wiem,  ale dzisiaj sobie sprawdzilem jakiego mam Rnsa i.... Koncowka 193 B ... :facepalm::facepalm::facepalm: 

A nagrzany na to już jestem jak szczerbaty ...  :facepalm:

Edytowane przez KoJ@K

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny zadowolony klient, niestety muszę powalczyć z anteną Do dvbt bo jedna słabo zbiera sygnał.
27c1ec69019232eb8a71aec0410a031a.jpg

Opublikowano

Witam czy ktoś może polecić kamerkę do A4 b7 avant najlepiej w uchwycie.

Opublikowano

Taka kupiłem i pasuje

http://s.aliexpress.com/AjMzUjuu

(from AliExpress Android)

Opublikowano

Karol a jakieś problemy przy montażu były. Klapa się otwiera? bo z tego co wiem jest tam stycznik jakiś?

Opublikowano

Wszystko działa bez zarzutu.

Opublikowano

Witam

Kupiłem na Aliexpres radio dedykowane do A4 z obsługą Can.

Po montażu radia byłem zmuszony doprowadzić kable Can z licznika do radia bo ich nie miałem. 19 i 20 z licznika do 12 i 7 w kostce ISO  w radiu- 19 z 7 i 20 z 12.

Bez Can radio włącza się na parę sekund i gaśnie. Wtyczki do radia są gotowe więc ich nie przerabiałem tylko dwa przewody + i - i can i będzie działać. :)

Nie ma potrzeby demontować licznika, wystarczy odkręcić schowek pod kierownicą i pokrywę bezpieczników i bez problemu sięgniemy i odepniemy niebieską wtyczkę i lutujemy.

Po podłączeniu Can radio uruchamia się z kluczykiem, po wyciągnięciu gasnie. Na postoju gra w zależności ile ustawimy od 30sek do max. Jak zgaśnie wystarczy drzwi otworzyć i zamknąć i się samo uruchamia pod warunkiem że kluczyk w stacyjce.

Po wbiciu wstecznego radio samo się przełącza na kamerę ( nie mam kamerki więc wyświetla jakiś znaczek)

Aby na wyświetlaczu coś wyświetlało, potrzeba użyć VAG lub VCDS  wchodzimy 17 adaptacja kanał 62 odczyt sprawdzamy ile wyświetli ( mnie 0 więc zapisałem 1) i od razu wyświetlacz już pokazuje radio.

Radio ma wbudowane WIFI ale chciałem dodać modem LTE i o dziwo :banan: szukałem po internecie współpracujące z Androidem. Miałem w szufladzie stary LTE z Plusa ZTE MF821, podpiąłem do USB i działa !!!!!! 

Radio warte swojej ceny. Mamy możliwości takie jak w tablecie a nawet większe.

Czekam na kamerę cofania jak zamontuje to dam znać.

Jedyny problem jaki mam to po włączeniu świateł radio FM cichutko bzyczy ale tylko z światłami. Problemu tego na USB  i DVD nie ma.

Co może być przyczyną? Jakiś filtr na antenę?????:mellow:

Edytowane przez polop81

Opublikowano
Witam
Kupiłem na Aliexpres radio dedykowane do A4 z obsługą Can.
Po montażu radia byłem zmuszony doprowadzić kable Can z licznika do radia bo ich nie miałem. 19 i 20 z licznika do 12 i 7 w kostce ISO  w radiu- 19 z 7 i 20 z 12.
Bez Can radio włącza się na parę sekund i gaśnie. Wtyczki do radia są gotowe więc ich nie przerabiałem tylko dwa przewody + i - i can i będzie działać. [emoji4]
Nie ma potrzeby demontować licznika, wystarczy odkręcić schowek pod kierownicą i pokrywę bezpieczników i bez problemu sięgniemy i odepniemy niebieską wtyczkę i lutujemy.
Po podłączeniu Can radio uruchamia się z kluczykiem, po wyciągnięciu gasnie. Na postoju gra w zależności ile ustawimy od 30sek do max. Jak zgaśnie wystarczy drzwi otworzyć i zamknąć i się samo uruchamia pod warunkiem że kluczyk w stacyjce.
Po wbiciu wstecznego radio samo się przełącza na kamerę ( nie mam kamerki więc wyświetla jakiś znaczek)
Aby na wyświetlaczu coś wyświetlało, potrzeba użyć VAG lub VCDS  wchodzimy 17 adaptacja kanał 62 odczyt sprawdzamy ile wyświetli ( mnie 0 więc zapisałem 1) i od razu wyświetlacz już pokazuje radio.
Radio ma wbudowane WIFI ale chciałem dodać modem LTE i o dziwo :banan: szukałem po internecie współpracujące z Androidem. Miałem w szufladzie stary LTE z Plusa ZTE MF821, podpiąłem do USB i działa !!!!!! 
Radio warte swojej ceny. Mamy możliwości takie jak w tablecie a nawet większe.
Czekam na kamerę cofania jak zamontuje to dam znać.
Jedyny problem jaki mam to po włączeniu świateł radio FM cichutko bzyczy ale tylko z światłami. Problemu tego na USB  i DVD nie ma.
Co może być przyczyną? Jakiś filtr na antenę?????:mellow:

Masz H7 czy xenon ?
Opublikowano

Mam H7. Problem rozwiązany LED od podświetlania rejestracji sieją piski. Co można z tym zrobić? nie chce zakładać żarówek.