ems Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 Witajcie, Ostatnio pojawił mi się błąd na desce. Podłączyłem Vaga i zczytałem dwa błędy. 17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus P1256 - 35-10 - - - Intermittent 01039 - Coolant Temperature Sensor (G2) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent Skasowałem i po jakimś czasie znów się pojawiły. Odnoszę wrażenie, że pojawiają się na zimnym silniku ponieważ po paru odpaleniach auta na ciepłym silniku błedy same znikają. Sprawdziłem na zimnym i ciepłym wartości temperatur dla silnika i wskaźnika na desce i są zbieżne (może 1 stopień różnicy). Poczytałem forum znalazłem czujnik: Na tyle na ile starczyło mi ręki sprawdziłem kostkę i idące do niej kable i wygląda ok. Możliwe, że to sam czujnik czasami nie domaga a czasami działa prawidłowo? czy raczej powinienem szukać przerwy/zwarcia w jakimś charakterystycznym miejscu?
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 http://a4-klub.pl/showthread.php?224109-B6-AVF-B%B3%B1d-nr-17664&highlight=17664
ems Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki, czujnik wymieniony na oryginał (z czarnego na zielony) i wydaje się, że błąd już nie powraca. Przy okazji miał być wymieniony także oring ale w ferworze lejącego się płynu nowy oring zleciał wraz z płynem więc został stary i na razie nic nie cieknie
Rekomendowane odpowiedzi