Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy Xenon z led delikatnie parują.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wewnetrznej czesci lampy zrobily sie delikatne zacieki. Jak to wyczyscic ? Czy trzeba rozklejac lampe?

Opublikowano
  • Autor

Dekle i cala reszta jest ok,efekt jest taki ,jak wyschniety zaciek na szybie.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze musi być jakaś przyczyna :wink:

Coś nie tak było z lampami bo mało komu to się dzieje w B8 .

Opublikowano
  • Autor

Lampy sa w 100% ok. Zauwazyłem to po zimie , delikatne zacieki na kloszu w srodku.Jak to umyć ?

Opublikowano
Lampy sa w 100% ok. Zauwazyłem to po zimie , delikatne zacieki na kloszu w srodku.Jak to umyć ?

Bez rozklejania lamp się nie obejdzie :wink:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mnie też paruja - jak pozbyłeś sie problemu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie przymierzam się do zmiany na przednie Ledy. Z racji, że mam anglika (podobno żarniki trzeba zamienić) a lampy chcę kupić z alledrogo (przerabiane ze zwykłych)... muszę się obawiać, że takie lampy będą mi parować ? :eusathink: Taki zabieg mało nie kosztuje w sumie... :kwasny:

Opublikowano

Z tego co wiem był problem z parujacymi lampami jak ktos ma auto na gwarancji to wymieniaja bez problemu :wink:

Nigdy nie drązyłem tematu ale problem pewnie jest ten sam co w BIXIE z B6

Mozliwe ze w lampach po 2010 cos zmienili

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W instrukcji obsługi jest napisane że w chłodnych lub wilgotnych warunkach pogodowych, reflektory ze względu na różnicę temperatur wewnątrz i na zewnątrz mogą lekko zaparować, po włączeniu świateł powinno to zniknąć w całości lub w znacznej mierze i nie ma to wpływu na żywotność urządzeń oświetleniowych, tak że chyba nie ma się co za bardzo tym przejmować jeżeli jest to jakieś niewielkie zaparowanie. Dodam że też zauważyłem to u siebie i na pewno lampy nie miałem nigdy żadnej rozbieranej :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem do ASO w tej sprawie twierdza że jest to zjawisko występujące sporadycznie ale jednak :facepalm:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

przyłączę się do tematu otóż u mnie w lampie xenon w dolnym prawym rogu gormadzą się muchy jak się ich pozbyć czy wyjecie zarówek i podłączenie pod odkurzacz cos da ? czy ktoś już miał taki problem ? by gromadziły się muchy i jakim cudem one się tam dostają skoro sprawdziłem i wszystko jest szczelne co robic ?

Opublikowano

Ja tak miałem ale w B6. Odkurzacz i kombinacje ze słomkami do picia soku i udało sie dziadostwo wyciagnąć :wink:

Opublikowano

Pawlo ale czy w b6 tez miałeś xenony ? i powiedz od czego to ci się gromadziło te owady te muchy czy może miałeś w tej b6 nieszczelonośc w lampie ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W razie czego tu jest wątek o rozklejaniu lamp:

DIY J-Code tinted front reflectors

Podobno nagrzewnicą spokojnie się da. U mnie też jedna minimalnie parowała i w środku są małe zacieki. Zastanawiam się czy jej nie rozkleić i wyczyścić.

Mały OT, czy ktoś próbował polerować szybę lampy ?

Jeżeli tak to jak się do tego najlepiej zabrać ?

Czytałem że niektóre lampy są pokryte specjalną powłoką UV która po usunięciu powoduje żółknięcie lampy. Czy w B8 jest podobnie ?

• 3 lata później...
Opublikowano

Odświeżę temat. Około tydzień temu zaparował mi lewy bixenon, aktualnie przerodziło się to w skroploną wodę na wysokości paska ledowego. Przez ponad rok użytkowania samochodu nie było żadnych problemów. Może mi ktoś doradzić jak pozbyć się wilgoci z wnętrza lampy i co zrobić żeby problem się nie powtórzył? Może przytkał mi się jakiś odpowietrznik, bo rozszczelnienia lampy nie przewiduje.