Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uruchomienie klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, uruchamiałem dziś klimę po tym jak w zeszłym roku odpadło sprzęgło. Założyłem dziś sprzegielko ale klima nadal nie działa, jest błąd 00819 High Pressure Sensor (G65) Gdzie on sie znajduje? i czy może być przyczyna ze nie działa.

Opublikowano

g 65 to czujnik wysokiego cisnienia.znajduje sie po przeciwnej stronie chłodnicy niz w a4 b5.U ciebie jest od widoczny obok a nawet pod lampa.Wymien na drugi i bedzie smigac.Chyba ze kable beda uszkodzone i czy nie maja gdzies przerwy.podłacz drugi czujnik.

Opublikowano

spokojnie z tym wymienianiem. Czujnik jest pod lewą lampą, trzeba ją wyjąć żeby się do niego dostać. Zanim jednak to zrobisz sprawdź jaki dokładnie błąd wyskakuje, jeśli obwód otwarty/ zwarcie do plusa to warto najpierw sprawdzić bezpiecznik o ile pamiętam nr 6. Jeśli zwarcie do masy to prawdopodobnie walnięty czujnik. Ale i w tym wypadku warto najpierw obejrzeć kostkę też. W razie czego czujnik wymienisz sam bez spuszczania gazu - na króćcu jest zawór, który zamyka się przy wykręcaniu czujnika. Koszt czujnika to coś ok 230 zł w aso.Są już wątki na ten temat.

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie:

00819 High Pressure Sensor (G65)

29-00 Short to Ground

---------- Post dopisany at 20:35 ---------- Poprzedni post napisany at 20:35 ----------

Dokladnie:

00819 High Pressure Sensor (G65)

29-00 Short to Ground

Opublikowano

Ja miałem taki sam błąd i skończyło się na wymianie czujnika.

Opublikowano

Mam taki czujnik na sprzedaż za 90pln pójdzie info 508039913. 8E0959126 jest umiejscowiony na górze chłodnicy z lewej strony.

Opublikowano
spokojnie z tym wymienianiem. Czujnik jest pod lewą lampą, trzeba ją wyjąć żeby się do niego dostać. Zanim jednak to zrobisz sprawdź jaki dokładnie błąd wyskakuje, jeśli obwód otwarty/ zwarcie do plusa to warto najpierw sprawdzić bezpiecznik o ile pamiętam nr 6. Jeśli zwarcie do masy to prawdopodobnie walnięty czujnik. Ale i w tym wypadku warto najpierw obejrzeć kostkę też. W razie czego czujnik wymienisz sam bez spuszczania gazu - na króćcu jest zawór, który zamyka się przy wykręcaniu czujnika. Koszt czujnika to coś ok 230 zł w aso.Są już wątki na ten temat.

widze ze kolega w temacie z klimą :) dzisiaj przerobilem ten sam temat jak do plusa bezpiecznik 6 (5A) jak do masy czujnik :) no chyba ze przód po bumie i coś z instalacja klucz 17 i dajesz :D

Opublikowano
Mam taki czujnik na sprzedaż za 90pln pójdzie info 508039913. 8E0959126 jest umiejscowiony na górze chłodnicy z lewej strony.

Dikson, szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, że masz taki czujnik. Ja musiałem zamówić na alle, bo też mi padł ten czujnik i zapłaciłem 160zł :( Nooo, ale godzinkę temu wkręciłem nowy czujnik i ECON już się nie świeci, a klima chłodzi.

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem czujnik i odebrałem i się okazuje ze wygląda inaczej i ma numer 3R0959126 jakis zamiennik?

Opublikowano

mój też wyglądał inaczej, ale ważne żeby głębokość tej części z gwintem była taka sama. U mnie wszystko działa. Montuj go i ciesz się klimą.

Opublikowano

czujniki hella i dzisiejsze orginały sa chudsze w sensie korpus. głebokość ma sie zgadzać i wtyczka 3 pinowa :)

Opublikowano

3R0959126 to jest nr VW ten sam czujnik

Opublikowano
  • Autor

Czujnik zamontowany i klima chłodzi.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam panowie

Nie chcę zakładać nowego wątku bo temat jakby znany ale mam kilka pytań ;)

Od jakiegoś czasu wywala mi taki błąd:

00819 - High Pressure Sensor (G65)

07-00 - Signal too Low

Klimę miałem pustą to pomyślałem, że to jest powodem.

Dwa dni temu klimę napełniłem i sprawdziłem szczelność (fachowcy sprawdzili) - jest szczelna.

Na panelu wisi ECONO i sprężarka się nie załącza - klima pełna i szczelna.

Kminię, że to czujnik. Może mi ktoś powiedzieć gdzie to bydle u mnie jest? Jaki toto ma numer?

B7, 2005, 2,0TDi

Dziękuję za wskazówki

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik ja się kiedyś doszukiwałem po warsztatach mówili o kompresorach itd a żebyś widział moje zdziwienie jak teść wymienił mi bezpiecznik.

Opublikowano

Dzięki, na pewno sprawdzę. NA wszelki wypadek wszystkie bo już czytałem, że numer 6 albo 20 albo . . .

Już wiem, że jest po prawej stronie chłodnicy koło reflektora.

ETKA twierdzi, że numer szpeja to: (1J0/1K0 )8E0 959 126 - czy ktoś może to potwierdzić?