moscone Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 Witam.szukam czegos na ten temat juz dwa dni ale nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi a jak znalazlem jeden temat to byl tam link ktory nie dziala.Wiec w moim B6 avant z 2004 r z silnikiem avf stacyjka ciezko chodzi, wkladam klucz i zeby go przekrecic musze uzyc sily,dodam jeszcze ze radio raz dziala a raz nie i zastanawim sie czy to od tego? moje pytanie: czy zeby dostac sie do stacyjki musze zdjac kierownice? bo w tematach o B5 tak czytalem czy tak samo jest w B6?dzieki Dzieki za odpowiedz,a myslicie ze to ze radio raz sie wlaczy jak przekrece kluczyk a raz nie to moze byc powiazne?
biggman Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 raczej tak bo obudowy nie zejdą, ale nie przejmuj się zdjęcie kierownicy to prosta sprawa 5-10minut roboty. Popatrz tutaj jest świetny opis: http://a4-klub.pl/showthread.php?15393-ALL-B6-Wymiana-modu%B3u-kierownicy-%28pod-tempomat-kierownic%EA-multifunkcyjn%B1%29
simon__75 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Odgrzewam kotleta zwiazanego ze stacyjką w B6 (AVF) Problem u mnie polega na tym, że: Jak jest zimno stacyjka (kluczyk w stacyjce) smiga az miło... Jak sie zrobi ciepło kluczyk sie jakos tak blokuje ze ciezko go przekrecic... Dziwna sytuacja jak dla mnie :/ wyglada to tak jakby "kluczyk nie pasował" na ciepłym :/ Jakies porady ???
Rekomendowane odpowiedzi