mar_kuch Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 witam wszystkich po kupnie samochodu zwróciłem uwage na katalizator który jest 3 razy większy niż zwykle w fakturach po przetłumaczeniu wyszło ze filtr cząstek stałych za 800 euro i zielona naklejka na szybie co to według was za wynalazek i po co? dodam ze to 1.9 tdi 130 km (avf) pozdrawiam
kuba84 Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 wynalazek (czyli DPF) jest właśnie po to żeby otrzymać zieloną plakietkę i możliwość wjazdu do ścisłego centrum dużych niemieckich aglomeracji.
M.Arrkadiusz Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 To prawie tak samo jak i z tym EGR-em, i akcją zielonych dla świstaków
mar_kuch Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Opublikowano 14 Maja 2012 dobra a jak z kwestią czyszczenia tego bo skoro to jest dokładane to żadnej kontrolki ani nic do tego nie ma
grzes1150 Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 Ja bym raz na zawsze poczyścił wywalając to coś i wstawił bym kawałek rury Prędzej czy puźniej i tak to zrobisz :decayed:
mar_kuch Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Opublikowano 15 Maja 2012 wcześniej jak miałem a4 to po dwóch tygodniach kata wywaliłem pewnie i tutaj tak sie skończy bo moja jazda to w 80% po mieście
Rekomendowane odpowiedzi