Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Benzyna w oleju silnikowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,zauważyłem że czuć benzynę w oleju silnikowym i tu moje pytanie:czy po za wtryskami bena może się dostać do oleju w tym silniku? czy jak wyciągnę listwę z wtryskami i przekręcę na zapłon to będzie wiadomo czy cieknie któryś.Dzięki za wskazówki i porady.

---------- Post dopisany 15-05-2012 at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany 14-05-2012 at 21:38 ----------

Cześć,zauważyłem że czuć benzynę w oleju silnikowym i tu moje pytanie:czy po za wtryskami bena może się dostać do oleju w tym silniku? czy jak wyciągnę listwę z wtryskami i przekręcę na zapłon to będzie wiadomo czy cieknie któryś.Dzięki za wskazówki i porady.

nikomu się nie zdarzyło mieć benzynę w oleju silnikowym?: :mysli:

Opublikowano

Jak leja wtryski to jest taka możliwość.

Nie masz problemów z odpalaniem?

Uszkodzony czujnik temp może powodować że wtryski mogą lać. Warto go sprawdzić w pierwszej kolejności.

Opublikowano
  • Autor

z odpalaniem żadnych problemów nie ma,latam na LPG i się zastanawiam czy jak są zamknięte wtryski od benzyny podczas jazdy na LPG to czy któryś czasem nie przepuszcza? czujnik temp powiadasz-co prawda ostatnio był błąd od niego , jeszcze mam wrażenie takie ,że zaczęło to się dziać jak zrobiłem program:mysli: może padł któryś?

---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 05:22 ----------

z odpalaniem żadnych problemów nie ma,latam na LPG i się zastanawiam czy jak są zamknięte wtryski od benzyny podczas jazdy na LPG to czy któryś czasem nie przepuszcza? czujnik temp powiadasz-co prawda ostatnio był błąd od niego , jeszcze mam wrażenie takie ,że zaczęło to się dziać jak zrobiłem program:mysli: może wtrysk padł któryś?

:whistling:

Opublikowano

A nie zależy to od zużytych pierścieni??Albo uszkodzenie regulatora ciśnienia paliwa lub pompy paliwa.

A często może robisz krótkie trasy tak do 5km na niedogrzanym silniku?

Opublikowano
  • Autor

do pracy mam 10km w jedną stronę,po ok.3km 90st.C na blacie,filtra paliwa jeszcze nie ruszałem,pierścienie-czyż by padły zaraz po programie?

Opublikowano

Przybywa ci znacznie oleju czy tylko zapach??? bo coś mi się wydaje że ktoś tu szuka dziury w całym :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:decayed: tylko zapach ale dość mocny,idzie go wyniuchać siedząc w aucie przy zamkniętej masce,oleju pół stanu i nic się nie zmienia,jeżdżę na LPG-czy wtryski(wtrysk) benzynowe mogą puszczać jak są zamknięte?jakoś w tym widzę nie sprawność tak mi się wydaje.

---------- Post dopisany 18-05-2012 at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2012 at 22:18 ----------

filtr paliwa zmieniony,wtryski rozpylają z tego co widziałem to ładnie i równo i nie ciekną,pozostał regulator ciśnienia paliwa tylko gdzie on się znajduje? bo coś nie kumam gdzie on jest.

Opublikowano
:decayed: tylko zapach ale dość mocny,idzie go wyniuchać siedząc w aucie przy zamkniętej masce,oleju pół stanu i nic się nie zmienia,jeżdżę na LPG-czy wtryski(wtrysk) benzynowe mogą puszczać jak są zamknięte?jakoś w tym widzę nie sprawność tak mi się wydaje.

---------- Post dopisany 18-05-2012 at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2012 at 22:18 ----------

filtr paliwa zmieniony,wtryski rozpylają z tego co widziałem to ładnie i równo i nie ciekną,pozostał regulator ciśnienia paliwa tylko gdzie on się znajduje? bo coś nie kumam gdzie on jest.

Jaja sobie robisz?????:polew: Regulatgor jest wbudowany w filtrze paliwa :grin:

---------- Post dopisany at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

Kup do wewnątrz choinkę o zapachu kokosowym, lej paliwo i ogień na tłoki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:decayed: kokosowy odpada,a tak na poważnie to wiedziałem,dlatego filtr zmieniłem bo wisiał z 5 lat pewnie jak nie lepiej.Pewnie że żartowałem trzeba się trochę pośmiać:grin:

---------- Post dopisany at 23:39 ---------- Poprzedni post napisany at 00:09 ----------

do zamknięcia:decayed:

Opublikowano

sprawdz pochłaniacz par paliwa może dziurawy i czuć oparami paliwa pod maska

Opublikowano

sprawdz czy korek paliwa nie jest zassany

Opublikowano
  • Autor

pochłaniacz par paliwa jest ok. to sprawdzałem jako pierwsze,korek wlewu paliwa też ok. - no chyba,że Motul jakaś podj...ba się trafił i on tak wali po rozgrzaniu silnika.