Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Łańcuch rozrządu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniał ktoś łańcuch rozrządu w silniku 1.8 (125km)? Jaki to koszt? Trochę go już słychać...

Opublikowano

koszt zalezy od tego jaki masz napinacz. jutro sprawdze ile mniej wiecej czesci kosztuja. jak masz kod silnika?

Opublikowano

Kod silnika APT. Napinacz chyba mam dobry tylko łańcuch wyciągnięty. Jak możesz to zobacz ile kosztują też ślizgi bo podobno występują pod łańcuchem i też nie wiadomo w jakim są stanie

Opublikowano

Pewnie napinacz Ci poleciał, też tak miałem, łańcuszek jeszcze był dobry ale wymieniłem komplet. Koszt około 800zł

Opublikowano

800zl za części ale do tego robota. Napinacz jest ponoć wyciągnięty sporo więc wychodzi na to że łańcuch tylko. Narazie tylko pytam bo nie zamierzam wymieniać w najbliższym czasie.

Opublikowano

skad wiesz ze jest wyciagniety? przy takie robocie robi sie komplet...

Opublikowano

Mechanik ostatnio sciagal pokrywę i widział że napinacz wysunięty jest dość mocno Czyli łańcuch zrobił się zbyt długi.

Opublikowano

Wymiana samego łańcucha mija się z celem. Wymień razem z nastawnikiem + nowe uszczelki i będziesz spokój na długi czas. Jeśli masz nastawnik bez tego elektrozaworu to koszty nie są aż tak duże :decayed:

Opublikowano

Niestety w twoim aucie jest ten drozszy napinacz. I tylko on koszuje 480 euro. Wiec ciezka sytulacja…

Opublikowano

Czyli narazie musze jezdzic poki sie nie rozleci calkiem bo koszty sa wielkie. Kiedyś może jaką używkę znajdę napinacza a łańcuch nowy. A są też tam jakieś ślizgi do wymiany? I jakie koszty tych ślizgów?

Opublikowano

osobnych slizgow nie ma